Demirtaş 'vatandaşlık' fikrini değiştirdi

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Suriye'lilere vatandaşlık konusunun referanduma götürülmesi gerektiği yönündeki fikrini değiştirdi

GİRİŞ 13.07.2016 23:11 GÜNCELLEME 14.07.2016 11:01
Bu Habere 107 Yorum Yapılmış

Partisinin İzmir teşkilatınca İnciraltı'nda düzenlenen dayanışma yemeğine katılan Demirtaş burada yaptığı konuşmada, Suriyelilere vatandaşlık verilmesiyle ilgili dün yaptığı açıklamayı düzelttiğini belirtti.

"REFERANDUMA GÖTÜRELİM DİYEREK BU İNSANLARA HAKSIZLIK YAPTIM"

Demirtaş, "Öncelikle Suriye'den gelen insanlara mülteci hakkını vermemiz lazım. Mülteci statüsü demek çalışma, oturma, eğitim, sağlık hakkının kazanılması demek.

Bundan sonra arzu eden, koşulları taşıyan herkes Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olabilmelidir Suriyeli, Iraklı, Afganistan, Pakistan, Somalili, kim gelmişse ülkemize. Ülkemiz onların da vatanıdır." dedi.

Sığınmacıların geçici misafir değil, beraber yaşayacakları kardeşleri olduğunu ifade eden Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ama karpuz seçer gibi Suriyelilerin iyilerini alalım, kalifiye olmayanları geri gönderelim, kaderine terk edelim gibi yaklaşamazsınız. Dün parlamento grup toplantımızda yaptığım bir yanlışı da düzeltmek istiyorum: Partimizin resmi politikası olmayan bir durumu ben yanlış ifade ettim. Referanduma götürelim diyerek bu insanlara haksızlık yaptım. Referandum temel hak ve özgürlüklerde olmaz." dedi.

YORUMLAR 107
  • Fuzul 7 yıl önce Şikayet Et
    Senin beynin ne, aklın ne, imanın(.?) ne, görüşün ne.. (Bilene malum) Ne yapsan HAİNsin, inşallah, gebereceksin.
    Cevapla
  • Ömer 7 yıl önce Şikayet Et
    hdp ile akpartiyi aynı çizgide gösterme hamlesi. milletin hdp den nefret ettiğini çok iyi biliyor bu çakal. o yüzden AKP ile aynı çizgide gösteriyor kendini HKK. Psikolojik Harp uyguluyor Stefanettin Demirhaç. Ama beceremiyor. Gelsinde biraz ders verim.
    Cevapla
  • Eren 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu onaylıyorsa kesin hdpkk'nın çıkarı olacaktır..! Hem ilerde suriyelilerin de ülkemizde Kürtler gibi özgürlük, toprak vs istemeyeceği ne malum? Vatanını bırakıp kendi canını düşünen adam yarın bizim ülkemizde neler yapabilir bunu da hükümet düşünsün.!
    Cevapla
  • koca yörük 7 yıl önce Şikayet Et
    senin desteklediğin her şeye karşıyım
    Cevapla
  • gökhan 7 yıl önce Şikayet Et
    senin gibi hain alçak hdpkk lıkarın bu ülkeden kovulmadı vurulması lazım.asıl bunu millet istiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İnsansız kara aracı BARKAN, yeni silahıyla sahada
ABD’de polis, siyahi askeri 6 el ateş ederek öldürdü