YSK'da seçim için görevlendirme

YSK Başkanlığı binasında gerçekleştirilen toplantı yaklaşık 3,5 saat sürdü. Toplantıda, hazırlıkların genel seçim tarihine göre sürdürülmesi kararı alındı.

YSK'da seçim için görevlendirme
YSK'da seçim için görevlendirme
GİRİŞ 17.02.2007 18:01 GÜNCELLEME 17.02.2007 18:01

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Kurul Başkanı Muammer Aydın başkanlığında toplandı.

YSK Başkanı Muammer Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, erken seçim yönünde bir karar alınmadığından, genel seçimin zamanında yapılacakmış gibi rutin çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

Seçmen bilgilerinin güncellenmesi amacıyla askıya çıkarılan muhtarlık bölgesi askı listelerinin, 1 Mart 2007 tarihine kadar askıda kalacağını anımsatan Aydın, resmi seçim takviminin ise 20 Temmuz 2007 tarihinde başlayacağını belirtti.

Bu arada toplantıda, milletvekili seçilme yaşının 25'e indirilmesine ilişkin Milletvekili Seçimi Kanunu'nda yapılan değişikliğin ele alınmadığı öğrenildi.
Anayasa'da "seçime bir yıl kala seçim kanunlarında yapılacak değişikliğin, gerçekleştirilecek ilk seçimde uygulanamayacağı" hükmü bulunuyor.

Milletvekili Seçimi Kanunu 28 Ekim 2006 tarihinde yürürlüğe girmişti. 28 Ekim 2007 tarihinden önce bir erken seçim yapılması halinde, seçilme yaşıyla ilgili konuya YSK karar verecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Time dergisinden Filistin kapağı!
İsrail'in ABD oyunu deşifre oldu! Dünyayı böyle kandıracaklar