Saadet Partisi'nden referandum kararı!

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, kampanya çalışması yürütmeyeceklerini açıkladı.

Saadet Partisi'nden referandum kararı!
Saadet Partisi'nden referandum kararı!
GİRİŞ 25.01.2017 16:20 GÜNCELLEME 25.01.2017 16:21
Bu Habere 89 Yorum Yapılmış

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, anayasa değişikliği sürecine ilişkin, "Yeni kamplaşmalara sebep verecek noktalara gelmesini arzu etmiyorum. Bunun bir kampanyayla gerginlik ortamı oluşturmasını veya artmasını arzu etmiyoruz. Düşüncemiz belli, söyledik. Bunu da başkalarını ilzam etmek için değil, hakikaten şu anda doğru olan bir adım olduğu için söyledik" dedi. Karamollaoğlu, kutuplaşmaya neden olacağı gerekçesiyle kampanya çalışması yürütmeyeceklerini belirtti.

Partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, gündemdeki konuları değerlendiren Karamollaoğlu, parti olarak birlik ve beraberlikten yana olduklarını belirterek, toplumu kutuplaştıracak politikalardan uzak durulması gerektiğini vurguladı. 

Türkiye'nin uzun zamandan beri yeni bir anayasaya ihtiyaç duyduğunu anlatan Karamollaoğlu, yapılacak anayasaya değişikliğinde kuvvetler ayrılığı ilkesinin dikkate alınmasını istedi.

Karamollaoğlu. "Anayasa değişikliği ile ilgili bizim endişemiz, müzakere ortamı büyük çoğunlukla ortadan kalkıyor. Müzakere edilmeden doğrular ve gerçekçi politikalar ortaya çıkarılamaz." diye konuştu.

KAMPANYA YAPACAK MISINIZ?

Bir gazetecinin "Referandum için hayır kampanyası yapacak mısınız?" sorusuna, Karamollaoğlu, kutuplaşmaya neden olacağı gerekçesiyle kampanya çalışması yürütmeyeceklerini belirtti.

Karamollaoğlu, şunları söyledi:

"Yeni kamplaşmalara sebep verecek noktalara gelmesini arzu etmiyorum. Bunun bir kampanyayla gerginlik ortamı oluşturmasını veya artmasını arzu etmiyoruz. Düşüncemiz belli, söyledik. Bunu da başkalarını ilzam etmek için değil, hakikaten şu anda doğru olan bir adım olduğu için söyledik."

DEĞERLENDİRECEĞİZ

Karamollaoğlu, "Bizim tabanımızda genelde açıklamalarımıza müspet bir yaklaşım var, geziyoruz, görüyoruz. Temkinli olanlar da var. Bizim tabanımızda 'acaba şöyle yapsak daha mı doğru olur' diyenler mutlaka bulunacak. Biz onlarla da oturup konuşacağız. Daha zamanımız var, değerlendireceğiz." diye konuştu. 

YORUMLAR 89
  • 2023 7 yıl önce Şikayet Et
    hele sukur karar verildi.beyler gun birlik gunu.yeter ayrikrosiye.gok kubbe altinda birlik olalim.
    Cevapla
  • Sedat 7 yıl önce Şikayet Et
    Aslında Saadet partisi düşünse memleketin en büyük sorununun 18 yaşında çocukları millletvekili yapmayışımız olduğunu anlayacak ama Allah feraset versin inşaAllah anlarlar bir gün
    Cevapla
  • GÜMÜŞHANELİ 7 yıl önce Şikayet Et
    Mazlum dünya bize muhtaç, İş bu yüzden, evet, evet. Yetimlere çare, ilaç, İş bu yüzden, evet, evet. Güzel işler tamam olsun, Yeter artık millet gülsün. Ve hızımız ivme alsın, İş bu yüzden, evet, evet.
    Cevapla
  • yusuf 7 yıl önce Şikayet Et
    AYNI binada çocuklarımla oturuyorum toplam 10 oyumuz ülkemin geleceği için torunlarımın geleceği için EVET EVET Diyoruz
    Cevapla
  • m.s. 7 yıl önce Şikayet Et
    zaten bu parti rahmetli erbakan.dan sonra bitmiştir.Hayır dese nolur evet dese nolur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Brezilya'da felaket! Acı bilanço paylaşıldı! Türkiye'den açıklama geldi
BM'nin tarihi Filistin kararı İsrail'i çıldırttı! Kürsüde antlaşmayı parçaladı