Türkiye'den 'hidrojen bomba' açıklaması

Dışişleri Bakanlığı, Kuzey Kore'nin hidrojen bombası denemesini en güçlü şekilde kınadı.

Türkiye'den 'hidrojen bomba' açıklaması
Türkiye'den 'hidrojen bomba' açıklaması
GİRİŞ 03.09.2017 19:11 GÜNCELLEME 03.09.2017 19:37
Bu Habere 125 Yorum Yapılmış

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin uluslararası hukuk ile bölgesel barış ve güvenliği hiçe sayarak yaptığı hidrojen bombası denemesini sorumsuz ve kışkırtıcı bir hareket olarak görüyor, en güçlü şekilde kınıyoruz." ifadesi kullanıldı.

Kuzey Kore yetkilileri, yeni geliştirdikleri kıtalar arası balistik füzeye yüklenebilecek bir hidrojen bombasını denediklerini açıklamıştı. Deneme sonucu bölgede sabah saatlerinde sarsıntı meydana gelmişti. Kuzey Kore basınındaki haberlerde, denemenin, ülkenin lideri Kim Jong-un'un emriyle yapıldığı ve başarılı olduğu duyurulmuştu.

YORUMLAR 125
  • yorgun yorumcu 6 yıl önce Şikayet Et
    nedense KKORENİN amerikya işkence yapması haz veriyor, amerikanın her gün kısım kısım oldürmesine fırsat vermektense korenin hidrojen bombasıyla bir kere ölürüz
    Cevapla
  • Hasan 6 yıl önce Şikayet Et
    Diyelim kore abdyi vurdu. Ne olacak. Abd korenin attiginin on katini atacak kore haritadan silinecek olay bu yani. Umudunuzu koreye baglamayin.
    Cevapla
  • İsmail Y. 6 yıl önce Şikayet Et
    Bizler tatil yapıp eylenirken,gündemi takip etmemiz için çalışan Haber 7 editörü;senin de Bayramın mübarek olsun kardeşim.
    Cevapla
  • tolga 6 yıl önce Şikayet Et
    kıskanmayın sızde uretın uretmessenız daha çok musuman kanı dokulecek .osmanlı varken neden kımse muslumanlara dokunamıyordu.bi dusunun
    Cevapla
  • Kenan 6 yıl önce Şikayet Et
    En kolay yapılacak iş arge üretmek düşünmek yerine millet yapar eleştirir veya dövizle gavur dediğimiz adamların mallarını alır konuşuruz. Böylesi çok kolay ve ucuz bu ülkenin sanayi bakanı demedimş hazır varken neden üretelim diye .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kylian Mbappe ayrılığı resmen açıkladı
İnsansız kara aracı BARKAN, yeni silahıyla sahada