Erdoğan: CHP'nin yavrusu MHP oldu

AK Parti lideri ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman mitinginde CHP ve MHP hakkında olay açıklamalar yaptı: Bunların birbirinden farkı yok, al birini vur ötekine..

Erdoğan: CHP'nin yavrusu MHP oldu
Erdoğan: CHP'nin yavrusu MHP oldu
GİRİŞ 24.06.2007 18:40 GÜNCELLEME 24.06.2007 18:40
Bu Habere 192 Yorum Yapılmış

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "CHP şimdi yavrusunu da doğuruvermiş, MHP... Şimdiden kendilerine göre bazı hazırlıklar yapıyorlar. Birbirlerinden farkı yok, al birini vur öbürüne" dedi.


Erdoğan, partisince Adıyaman Sakarya Caddesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, AK Parti'nin milletin ve Türkiye'nin partisi olduğunu, hamurunu milletin yoğurduğunu, kumaşını milletin dokuduğunu ifade etti.


Milli iradeye gidilirken pusulanın, direksiyonun ve mührün millette olduğunu kaydeden Erdoğan, dibe vuran ve iflasın eşiğine gelmiş bir ekonomiden ülkeyi bugünlere taşıdıklarını anlattı. İthal ürünlerin dışında iktidarları döneminde zam kelimesini unutturduklarını belirten Erdoğan, elektriğe 5 yıldır zam yapmadıklarını söyledi.


Bunu görmek ve duymak istemeyenlerin bulunduğunu, onlara gerekli cevabı halkın vereceğini vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:


"Şimdi çıkmışlar, yarışa girmişler. Ben mi mazotun fiyatını daha çok indiririm, sen mi daha çok indirirsin? Yaptıkları bu... Bekara karı boşamak kolay. Ne olacak 22 Temmuz'a kadar 'fiyatı indirdim' dersin, 'vergi almıyorum' da dersin. Peki bu memleketi neyle yöneteceksin? Yani bizim petrol kuyularımız mı var, neyle? Hep aldattılar bu milleti ve 1990'lı yıllarda kriz böyle çıkmadı mı? 2000'li yıllarda krizler böyle çıkmadı mı? Hala biz bunların krizlerinin faturasını ödüyoruz. Onların borçlarını ödüyoruz. Fakat kimlik var ya kimlik, bu kimlik çok önemli. Eğer kimlikte tahribat varsa onlardan herşey beklenir. Suistimaller, almış başını gidiyordu. Bizden önceki iktidarda kimler vardı? DSP var mıydı, ANAP var mıydı, MHP var mıydı? 22 banka fona devredildi. Bunun bedeli 40 milyar dolardı. Kimin cebinden çıktı? Benim halkımın cebinden çıktı bu para. Şimdi yine gelmişler milletimize dürüstlükten bahsediyorlar. Hele hele bir tanesi var ki, bunların içinde... Hangisi? Biliyorsunuz. Ve onun bankasında da yine aynı şeyler vardı. Dünyanın hiçbir yerinde yüzde 30-35'lerle döviz bazında faiz verilmez, yok böyle bir şey. Ama bunları gördük. Batık bankaların zedelerine bizler para ödedik."



"HORTUMCU KİM..."


Erdoğan, önceki dönemlerde işçi ve memurlardan zorunlu tasarruf kesintileri sonucunda devletin işçi ve memuruna 13,5 katrilyon lira borçlandığı, bu borcu alanların içinde CHP, DYP, MHP, ANAP'ın bulunduğunu ifade etti. Göreve geldiklerinde bu borcu ödediklerini kaydeden Erdoğan, şunları söyledi: "Hortumcu kim? işte bunlar, onlar hortumladı, biz ödedik. Yolsuzlukla mücadele eden biz, utanmadan sıkılmadan şimdi çıkmışlar, bize dürüstlük dersi veriyorlar. Bu millet sizin cemazülevvelinizi iyi bilir. Hele hele CHP'nin... Bu ülkede dikili ağacı yok bunların, dikili ağacı. Çünkü bu CHP, şimdi yavrusunu da doğuruvermiş, MHP... Şimdiden kendilerine göre bazı hazırlıklar yapıyorlar. Birbirlerinden farkı yok, al birini vur öbürüne."


AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz Sayın Baykal'ın Enerji Bakanlığını da biliriz. Bakanlıklarda o zaman paltoyla oturuyorlardı. Niye? Mazot yoktu. Şimdi o da mazotu 1 YTL'ye indirecekmiş. Güler misin, ağlar mısın" dedi. Erdoğan, partisince Adıyaman Sakarya Caddesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, milletin heyecan ve iradesinin 22 Temmuz'da sandıklardan daha güçlü bir Türkiye'yi çıkaracağını ifade etti.


Milletle birlikte yakaladıkları duygu birliğiyle başarılı sonuçlar elde ettiklerini anlatan Erdoğan, "İnanıyorum ki, birilerinin hazırlamış olduğu tuzaklara düşmeyeceksiniz" dedi. Adıyaman'a yönelik yatırımları anlatacağını ifade ettiği sırada, alandakilerin "Vur vur dinlesin, Deniz Baykal dinlesin" sloganları üzerine Erdoğan, Mevlana'dan bir bölüm okuyarak, kavga değil, sevgi için geldiklerini dile getirdi. Erdoğan, "Siz ne yaparsanız, demokratik olarak sandıkta yaparsınız. Ben, sizin gözlerinizde, gönüllerinizde bunu görüyorum. Sizler 22 Temmuz'da bunu yapacak ve böylece CHP'yi yeniden bir tarihi bozguna uğratacaksınız" diye konuştu.


Adıyaman'a tıp fakültesi kurulmasıyla ilgili işlemlerin sürdüğünü, Bakanlar Kurulu'ndan onaylanarak gönderileceğini, bunun Adıyaman için gurur vesilesi olduğunu anlatan Erdoğan, Adıyaman'a 693 derslik, 4 lise yaptırdıklarını ve 4 bin 700 bilgisayar gönderdiklerini belirtti. Erdoğan, şöyle devam etti: "Bilgisayar icat olalı on yıllar oldu da niçin Adıyaman'a veya Türkiye'ye, okullarımıza gelmedi? Bunlar modern değil, bunlar çağdaş değil, bunlar ilerici değil, bunlar gerici. Çünkü bunlar, dünyadaki gelişmeleri takip etmiyor. Takip etmedikleri için de yavrularımızı bu imkanlardan hep mahrum bırakıyorlar." Okullara bilişim teknolojileri sınıflarını kurduklarını ve okulların yüzde 95'ine geniş bant internet erişimi sağladıklarını anlatan Erdoğan, bu alandaki çalışmalara devam edeceklerini kaydetti.


"BUNLARA KARNIMIZ TOK"


 Eğitim yatırımlarından da söz eden Erdoğan, eğitime büyük önem verdiklerini belirtti. İlköğretim ve lisedeki öğrencilere sağladıkları desteklerin yanı sıra üniversite öğrencilerine verilen bursların miktarını artırdıklarını ifade eden Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın bu uygulamayı eleştirdiğini kaydetti. Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu: "Şimdi Sayın Baykal çıkmış diyor ki, 'ben şuraya çıkartacağım.' Diyor ki, 'AK Parti ne veriyor, ben 3 vereceğim.' Sayın Baykal senden öncekiler de bunu çok söyledi. Bir mi veriyor, beş vereceğim, araba, anahtar, bunları çok söylediler. Bizim bunlara karnımız tok. Biz Sayın Baykal'ın Maliye Bakanlığını biliriz; Ülkenin ne krizlere girdiğini biliriz. Dünyadaki kreditörler Sayın Baykal'a para bile vermiyordu. Biz, Sayın Baykal'ın Enerji Bakanlığını da biliriz. Bakanlıklarda o zaman paltoyla oturuyorlardı. Niye? Mazot yoktu. Şimdi o da mazotu 1 YTL'ye indirecekmiş. Güler misin, ağlar mısın? Ne güzel söylemiş büyüklerimiz. Söyleyin, söyleyin. Bu aldatmacalara asla gelmeyeceğiz. Asla halkımızı aldatanlardan olmayacağız, aldatanlara da prim vermeyeceğiz."


"FAİZE EZDİRMEDİK"


Hükümetin, sağlık yatırımlarının üzerinde de hassasiyetle durduğunu vurgulayan Erdoğan, hastanelerin artık ortak kullanılabildiğini, ilaçların eczanelerden alınabildiğini belirtti. Adıyaman'da bin 656 konutun yapımını başlattıklarını belirten Erdoğan, KÖYDES Projesi kapsamında Adıyaman'a 58 trilyon lira gönderdiklerini, kente düzenli uçak seferlerini başlattıklarını, 98 kilometre bölünmüş yol yaptıklarını ve doğalgaz getirdiklerini kaydetti. Erdoğan, alandakilerin köprü istediklerini ifade etmeleri üzerine, bunun da programlarında yer aldığını belirtti. Çiftçilere yönelik yeni sulama projesinin hayata geçirildiğini ve kredi almalarının kolaylaştırıldığını anlatan Erdoğan, çiftçi ve esnafı faize ezdirmediklerini, ancak önceki iktidarların bu kesimleri ezdirdiğini söyledi.


"KOCAN SÖYLEMEDİ Mİ?"


 Başbakan Erdoğan, alandaki bir kadının köy korucularıyla ilgili talebi üzerine, esprili şekilde, "Verdik ya, senin haberin yok. Köy korucularıyla ilgili çıkardığımız kanundan haberin yok mu? Senin kocan söylemedi mi sana" karşılığını verdi. Kadının "Hayır" yanıtı üzerine Erdoğan, "Allah iyiliğini versin" dedi ve ilk kez kendilerinin korucuların ücretlerinde ve özlük haklarında iyileştirme yaptığını kaydetti.


CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ


 Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimine değinirken, şunları söyledi: "Birileri 'biz cumhuriyetçiyiz' diyorsa, cumhura saygı gösterecek. Eğer birileri 'halkçıyız' diyorsa halka saygı gösterecek. Eğer birileri 'biz milliyetçiyiz' diyorsa millete saygı gösterecek. Millete gidemeyenler, halka gidemeyenler, cumhura güvenmeyenler hiçbir zaman ne cumhur, ne halk, ne milletten gerekli saygıyı görmeyeceklerdir. Onun için Cumhurbaşkanlığı seçimlerine 'hodri meydan halk' diyoruz, 'millet' diyoruz. Buyursunlar gelsinler ama gelemiyorlar, gelemeyecekler. Öyleyse sandık, sandık, sandık."


NOTLAR


 Başbakan Erdoğan, Adıyaman Havaalanından miting alanına Hasancık beldesinde kendisini bekleyen partililere otobüsten seslenerek, 22 Temmuz seçimlerinde halkın en iyi şekilde tercihini kullanacağını ifade etti. Erdoğan, kendisi için hazırlanan kurbanların kesilmesine izin vermeyerek, ihtiyacı olanlara verilmesini istedi. Erdoğan, yol boyunca otobüsten çocuklara oyuncak dağıttı. Adıyaman'da havanın çok sıcak olması nedeniyle parti görevlileri mitinge katılanlara şapka dağıttı. Mitinge, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, AK Parti Genel Başkan yardımcıları Necati Çetinkaya ve Dengir Mir Mehmet Fırat, İstanbul milletvekili adayı Ertuğrul Günay da katıldı. Erdoğan, miting sonrasında, partisine katılan bazı ilçe ve belde belediye başkanlarına rozetlerini taktı.


ORTAK AÇILIŞLAR


 Erdoğan, mitingin ardından Yücel Özbilgin İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen törenle bu okul ile Gölbaşı Adliye Sarayı, Tut Devlet Hastanesi ve belediyenin bazı tesislerinin ortak açılışını gerçekleştirdi. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, menfur bir saldırıda hayatını kaybeden Danıştay üyesi Özbilgin'in anısına yaptırılan okulun ve diğer tesislerin hayırlı olmasını diledi.


AA

YORUMLAR 192
  • Tugrul Demir 16 yıl önce Şikayet Et
    Endişemi sardı?. MHP\'yi CHP\'nin yavrusu gibi görüyorsun SN. Başbakan. Bence yanılıyorsun. Bizim fikirlerimiz iktidarda, sen neredesin? Bu gençliğe ne verdin? Onların örf, adet ve geleneklerine bağlı kalmaları için ne yaptın. Müslüman Türk kimliği için ne gayretin var ne de endişen. Oturmuş sıkıyorsun. Başörtüsü namusumuzdur dediniz(Bülent Arınç-Kasım 2002 MARAŞ), namusa verdiğiniz değer koltuk sevdanızı aşamadı.Şimdi de Nizam-I Alem Ülküsü için 40 senedir uğraşan insanlara çamur atıyorsun. Sizi kınıyorum.
    Cevapla
  • kerem ünal 16 yıl önce Şikayet Et
    . \'22 Temmuz \' u bekleyin...halk gösterecek kim kimin yavrusu...
    Cevapla
  • Beyza Ak 16 yıl önce Şikayet Et
    . Doğru söze ne denir? MHP, Tabanından çok sert tepkiler alıyor. Bunu dışarı yansıtmak istemeseler bile aslında patlamaya hazır bomba gibiler. CHP-MHP birleşmesini Bahçelinin reddetmemesi, bunu dahada tetikliyor. Şayet barajı aşarlarsa CHP-MHP ittifakına kesin gözüyle bakılıyor. Ozaman bu ülkenin anasını ağlatırlar.
    Cevapla
  • efe yalniz 16 yıl önce Şikayet Et
    Aklını başına devşir. çok boş konuşuyorsun,sen beş yıllık partinin lideri 40 yıllık MHPye böyle bir ithamda nasıl bulunursun...korkuyorsun...mazlum roluyle abdnin sınırsız desteğiyle geldin,havalandın,milleti aşağıladın..şimdi muhalefete düşeceğini anlayınca ne konuşacağını bilmez oldun..seni sandığa gömeceğiz,biraz aklıılanırsın...
    Cevapla
  • reyhan ertürk 16 yıl önce Şikayet Et
    BAHÇELİ BAK BİZ NE HALLERE DÜŞÜRDÜN. Koskoca MHP, CHP\'nin yavrusu oldu, çok yazık. KURT, ARTIK ELMA KURDU oldu. Teşkilatlar Bahçeli\'nin sessizliği yüzünden dağılma noktasında. Bahçeli ne vereceklerse 2 katını veririz, satma partini de vatanını da.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini