Denizolgun 'Süleymancı'ları böldü

Süleyman Efendi Cemaati’de Ahmet Denizolgun tartışması.. 'Oyunuzu DP’ye verin. Vermezseniz hakkımızı helal etmiyoruz” mesajıyla başlayan tartışma cemati ikiye böldü.

Denizolgun 'Süleymancı'ları böldü
Denizolgun 'Süleymancı'ları böldü
GİRİŞ 29.07.2007 13:02 GÜNCELLEME 29.07.2007 13:02
Bu Habere 243 Yorum Yapılmış

22 Temmuz seçimlerinde Demokrat Parti'yi destekleyen Süleyman Efendi Cemaati yöneticilerinin binlerce kişiye gönderdiği 'Çorba içen oy versin' mesajı tepki aldı.


22 Temmuz seçimlerinde Demokrat Parti’ye destek verme kararı alan ve bu uğurda çok farklı uygulamalara imza atan Süleyman Efendi Cemaati’nin ileri gelenleriyle demokrasi yanlısı muhalifler arasında sıkı bir tartışma yaşanıyor.


Muhaliflerle yönetime destek olanların kapışması ise Silistrevi.org sitesinde gerçekleşiyor. Siteye yapılan yorumlarda Demokrat Parti’den aday olan cemaatin ileri gelen kişisi Ahmet Denizolgun eleştirilerden en büyük payı alırken bazı işadamları Nurettin Kaya, Mahmut Bilgili ve Metin Çağdaş gibi bazı kişiler de kendilerini işadamı sıfatına koyup cemaatin paralarını bir cepten sokup diğerinden çıkartmakla suçlanıyor.
Seçim kampanyaları sırasında tüm cemaat üyelerine ve yakın kişilere atılan bir mesaj ise tartışmaların ana kaynağını oluşturuyor. “Bir tas çorbamız nasip olduysa oyunuzu Demokrat Parti’ye verin. Vermezseniz hakkımızı helal etmiyoruz” şeklinde cep telefonu mesajı alan binlerce kişi bu duruma tepki gösterdi.


Silistrevi.org sitesine bu duruma eleştiren bir yazı yazan Süleyman Faruk Arslan şu yorumu yaptı: “ Seçim öncesi sayın Ahmet Denizolgun’un adı ve ağzıyla telefonlarımıza ‘DP ye oy vermeyene hakkımı helal etmiyorum’ diye mesajlar çekilmişti. Meşhur hikaye “Kaptan Deniz Bitti” denildiği gibi Sn. Denizolgun tertemiz bir teşkilatı üçüncü kez siyasi ihtirası uğrunda kayalara oturtmuş tüm gemi paramparça! ‘Aklı olmayanın dini olmaz’ resmen yurtlar,ihvan,ehavat ve beytül mal siyasete alet edilmiştir.Sonuç kocaman bir sıfır. Bu sıfırın mimarları da Sayın Denizolgun başta olmak üzere bölge idarecileri ve seçim çalışmalarında Ahmet Beyimizi yalnız bırakmayan ak saçlı ağabeylerimizdir.”


Siteye yorum yapan Arslan, seçim günü Süleyman Efendi’nin ilim yurtlarından seçim sandıklarına talebelerin kullanılarak yemek taşıtılmasını da eleştirdi. Beytülmalın parasıyla araç tutulup Demokrat Parti konvoyuna katılınması da Arslan’ın en çok eleştirdiği konulardan biri.


Sitedeki ziyaretçi defterinde bir cemaatin demokratik bir yapıya geçişinin sancıları açık bir şekilde görülüyor. Örnek olarak Murat Göktürk adlı bir katılımcının ortaya attığı suçlamalar diğer üyelerin sert tepkisine neden oluyor. Sitedeki tartışmaların moderatörü ise sitenin editörü. Objektif olmaya çalışan editör de katılımcılardan eleştiri almaktan kurtulamıyor.

YORUMLAR 243
  • HASAN HÜSEYİN MERCAN 15 yıl önce Şikayet Et
    bilmeyen atlamasın. ve cemaatteki herkez o seçilen kişiye oy verirdi ve istesek bu şekilde tbmm de kendi grubumuzuda kurarız zormu yani koskoca T.C. den 25 kişi çıkartmak eğer ortaya bir laf atacaksanız önceden mantıklıca düşünün her önüne gelenin lafına inanıp dolduruşa gelmeyin bu cemaatin hiç bir siteden yayını felan YOK eğer merak ettiğiniz birşey varsa muhakkakki bulunduğunuz yerde bir yurdumuz vardır girin oraya sorun dışarıdaki insanlara değil TC de her şehirde 10 larca yurt var girin birine,kimse sizi kovmaz,buyur eder
    Cevapla
  • HASAN HÜSEYİN MERCAN 15 yıl önce Şikayet Et
    bilmeyen atlamasın. her neyse 3. sü; Sn;Denizolgun cemaatimizi 3. kez siyasi İHTİRASI uğruna kayalara oturtmuş gemi paramparça diye bir metin geçiyor Şimdi efendim akıl var mantık var Sn. Dnizolgunun siyasi ihtirası diye birşy olsa idi geçer Alanyadn bağımsız adaylığını koyar tayyip erdoğan kadar oy alırdı ben konyada oturuyorum ama sırf oyumu ona atabilmek için alanyaya giderdim biz seçimlerde kimin yanında olduğumuz değil , kimin yanında olmadığımızı gösteriyoruz amacımız siyaset felan değil istense her ilden 1 kişi seçilir
    Cevapla
  • HASAN HÜSEYİN MERCAN 15 yıl önce Şikayet Et
    bilmeyen atlamasın. sonradn söylediklerinide doğru zanneden insanlar hepsine inanıyor bunda halkın suçu yok ama cemaatin,cemaat içerisindekilerinde bir suçu yok süleyman faruk arslanmıdır nedir işte o ve onun gibi insanların uydurmasıdır bu o kimki Ahmet Arif bey ona telefon etsin neymiş efendim Bir tas çorbamız nasip olduysa oyunuzu Demokrat Partiye verin demş böyle bişey demişte niye hep ak parti yanlıları duymuş bunu? ben doğduğum günden beri yurtlardayım babam annem hepsi hizmet ediyor niye bizim böyle bşyden haberimiz yok
    Cevapla
  • HASAN HÜSEYİN MERCAN 15 yıl önce Şikayet Et
    bilmeyenler atlamasın. ortamı oluşturmak isteyen insanların çıkartmasıdır bu mesajlar ve malesef öyle görünüyorki başarmışta sırf bu yüzden bu yol'a laf atanlar var her neyse 2. si silistrevi.org bu cemaate ait miş gibi gösterilen ama aslında bu cemaat üzerinden çıkar sağlamaya çalışan insanların kurduğu bir sitedir bunuda ; sitede Süleyman Efendi Hazretlerini överek yapıyor önce övüyor övüyor efendi hz. sayesinde milleti kendine çekiyor , sonrada kendi istediklerini yaptırmaya uğraşıyor e başta doğruları söylediği için sonradan
    Cevapla
  • HASAN HÜSEYİN MERCAN 15 yıl önce Şikayet Et
    bilmeyen atlamasın. Ben Süleyman Efendi Hazretlerinin talebesi olmaya çalışan bir insanım cemaatin aktif olarak içindeyim.Şimdi 1. Si : o cep telefonlarında dolaşaşan mesajlar asla bizim cemaatimiz içindeki insanlar tarafından üretilmemiştir hele Ahmet Arif DENİZOLGUN tarafından hiçbir şekilde üretilmemiştir bir kere böyle birşey duyurulacak olsa bu kadar insan salakmı bu cemaatin tüm yurtlarında fax makinesi var bir fax çekilir olay biter,cep telefonuyla niye uğraşılsın ki işte sırf şuan bulunduğumuz sitedeki gibi tartışma
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak