Türkiye-Rusya anlaşmasına ilk yorum BM'den!

Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, ''Başkan Putin ve Başkan Erdoğan arasındaki toplantı çok önemli bir toplantı ve umarız İdlib'deki sivillere de olumlu etkisi olur' dedi.

GİRİŞ 17.09.2018 21:29 GÜNCELLEME 18.09.2018 09:08
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Dujarric, günlük basın brifinginde, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Soçi'de yaptıkları görüşme ve liderlerin İdlib'de silahlardan arındırılmış bir bölge oluşturulması kararına ilişkin değerlendirmede bulundu.

"BAŞKAN ERDOĞAN VE BAŞKAN PUTİN'İN YAPTIĞI TOPLANTI ÇOK ÖNEMLİ"

 

Dujarric, "Başkan Putin ve Başkan Erdoğan arasındaki toplantı çok önemli bir toplantı ve umarız  İdlib'deki sivillere olumlu etkisi olur. İdlib'de siviller büyük tehlike altında" ifadesini kullandı.

"TÜRKİYE VE RUSYA'NIN KARARINA SAYGI DUYUN"

BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın danışmanı Jan Egeland ise, Türkiye ve Rusya'nın İdlib'de silahlardan arındırılmış bir bölge oluşturulmasına kararına ilişkin, Suriye'de Esed rejimi ve silahlı muhalif gruplara, "saygı duymaları" çağrısında bulundu.

Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Egeland, anlaşmanın İdlib'de yaşayan milyonlarca sivil için bir umut olduğuna işaret eden Egeland, "Türkiye ve Rusya, yerinden edilmiş insanlara yönelik korkunç bir savaşı önleyebilecek plan konusunda hemfikir. Suriye hükümeti (Esed rejimi) ve silahlı muhalif gruplar, anlaşmaya saygı duymalı, kan dökülmesine yol açmamalı ve insani yardımlara izin vermelidirler." ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 22
  • mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    eğer ilk baştan beri rusya iran gibi ülkeler suriyede müdahil olmasaydı afganistan gibi olacak, ırak gibi parçalanacak, mısır gibi yönetimi çoktan abd nin eline geçecekti. aslında herşey abd nin suriyeyi almaması için.
    Cevapla
  • Mehmet Sevli 5 yıl önce Şikayet Et
    Bir musluman kurtarsak vampirlerden kardir
    Cevapla
  • Zorkun 5 yıl önce Şikayet Et
    Aslında olan Ne? Rusya bu bölgede Türkiye ile hareket edip tam da Türkiye' nin istediği gibi eşit ve özgür bir partnerlik yaparak dostluk elini uzattı. Bölgedeki sorunları birlikte çözmek için adımlar atmaya başladı. Çünkü yönetimde arkasına milleti alan bir yapı var ülkemizde. Rusya ve diğer müttefikleri Avrupa ve Amerikasız bir yönetim sistemi üzerinde çalışıyor. Yani Dolar eğemen bir dünyayı redddediyorlar. E doğal olarakda bu Türkiye' nin de ilgisini çekiyor ve iştahını kabartıyor. Yeni DÜNYA çok merkezli bir yönetim sistemine evriliyor. Bu bağlamda yaşlı Avrupa ve Şımarık Amerika kaybetmeye mahkum. Ama bu minvalde çok çalışmak lazım...
    Cevapla
  • Zorkun 5 yıl önce Şikayet Et
    Neden TÜRKİYE ve neden RUSYA? Hiç düşündünüz mü? Amerika yada Avrupa neden yok. Türkiye Avrupa birliğine girmeden güvenliği sağlamaya başladı. Oturup düşündüğümde büyük resimde görünen şey TÜRKİYE' nin büyüklüğü. Öyle ki daha savaşmadan esed durdurulabiliyor. Bölgede ezber bozan ve tezlerini kabul ettiren ete kemiğe bürünmüş bir yapı var. Oda başarılı bir ortadoğu politikası uygulayan TÜRKİYE dir. Ve Avrupanın istemeyerekde olsa sesi TÜRKİYE.
    Cevapla
  • Malzum 5 yıl önce Şikayet Et
    Bence halkin tedirgin olmasina gerek yok hic savas olmaz kucuk oparasyolar olur bu bir para kazanc politakasi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır