NATO-Ukrayna Komisyonu olağanüstü toplandı

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Azak Denizi'nin Kerç Boğazı bölgesindeki gelişmelere ilişkin, 'NATO, tüm üyeleriyle Ukrayna'nın toprak bütünlüğü ve egemenliğini destekliyor. Rusya'ya, el koyduğu Ukrayna'ya ait gemi ve askerleri bir an önce serbest bırakması çağrısında bulunuyoruz' dedi.

NATO-Ukrayna Komisyonu olağanüstü toplandı
NATO-Ukrayna Komisyonu olağanüstü toplandı
GİRİŞ 26.11.2018 20:02 GÜNCELLEME 26.11.2018 21:12
Bu Habere 129 Yorum Yapılmış

Stoltenberg, Brüksel'deki NATO-Ukrayna Komisyonu'nun olağanüstü toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında, "NATO, tüm üyeleriyle Ukrayna'nın toprak bütünlüğü ve egemenliğini destekliyor. Rusya'ya, el koyduğu Ukrayna'ya ait gemi ve askerleri bir an önce serbest bırakması çağrısında bulunuyoruz." ifadelerini kullandı.

 

 

"DURUM SON DERECE CİDDİ"

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan gelişmelerin, son derece "ciddi" olduğuna dikkati çeken Stoltenberg, "Ukrayna gemilerine yönelik askeri kuvvet kullanımının meşru bir açıklaması bulunmamaktadır." diye konuştu.

 

 

Dün sabah saatlerinde, Azak Denizi'nde Rus savaş gemileriyle Ukrayna savaş gemilerinin karşı karşıya geldiği belirtilmiş; Rusya'ya ait savaş gemileri, Rus kara sularına girdiği iddiasıyla Ukrayna savaş gemilerine müdahalede bulunmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 129
  • Hacı Güven İsveç 5 yıl önce Şikayet Et
    Bakın ! Terörist başı konuşuyor ! Dünyaya barış ve huzur olmasın diyor !
    Cevapla
  • Ergin 5 yıl önce Şikayet Et
    İnandırıcılık noktasındaki eksikliği ilk elden jensde görebilirsiniz Nato bu bölünmüşlükle düşmana gerek kalmadan kendi kendini bitirebilecek bir yapı artık. Kendimizi natodan nasıl koruyabiliriz? Esas sorunumuz bu olmalı!!
    Cevapla
  • Hacivat 5 yıl önce Şikayet Et
    Ey nato seytanin hacli cocuklari caniniz cehenneme biz bu ittifak ta yokuz rusya ile olan iliskilerimizi bozamazsiniz pkk yi 40 yildir türkiyede katliam yapmasi icin desteklediniz 40 bin insan öldü bir gün yanimizda deyildin Ukraine nato üyesi olmadigina rahmen yaninda olacan türkiye sizin oyuncaginiz deyil savas cikarsa rusyanin yaninda yer alacaz düsmanimin düsmani benim dostum müttefikim bu arada bm ninde cani cehenneme
    Cevapla
  • Wanted 5 yıl önce Şikayet Et
    cinayet sebekesi Nato bizi hec karistirmayin zaten ortami gerende sizlersiniz biz yalancilarla ulkemiz aleyhinde faliyette bulunanlarla yola devam etmeyiz norvecte tatbikatta ulkemizi ataturku baskanimiz erdogani hedef gosterende siz iki yuzlulersiniz siz yolunuza biz yolumuza Nato yokken turkiyem vardi
    Cevapla
  • ***** 5 yıl önce Şikayet Et
    neden arkada saklanisiz öne geçin görelim korkaklar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Time dergisinden Filistin kapağı!
Protestocu gençleri hedef aldı! Skandal sözler: Filistinlilerin işgal ettiği topraklar…