CHP'li İmamoğlu’ndan burs istismarı

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, partisinin 2008’de Anayasa Mahkemesi’ne başvurarak iptal ettirdiği öğrenci burslarını geri getirmeyi vadetti.

CHP'li İmamoğlu’ndan burs istismarı
CHP'li İmamoğlu’ndan burs istismarı
GİRİŞ 19.02.2019 12:40 GÜNCELLEME 19.02.2019 12:42
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

CHP’nin istismar siyaseti yine duvara tosladı. Sokakta sık sık yaşlı teyzelerin tepkileriyle zor duruma düşen CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, partisine ters düşen bir vaatte bulundu.

 

 

Sosyal medya üzerinden seçim vaatlerini sıralayan CHP’nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu’nun, partisinin 2008’de Anayasa Mahkemesi’ne başvurarak iptal ettirdiği öğrenci burslarını geri getirmeyi vadetmesi tepkiyle karşılandı.

Üniversitelilerin koşullarını iyileştirmek, gelişimlerini desteklemek için çözümlerinin olduğunu iddia eden İmamoğlu, öğrencilerde karşılıksız burs verme vaadini dile getirdi. İmamoğlu’nun ödemeyi vaat ettiği burslar 2008’e kadar AK Parti tarafından öğrencilere ödeniyordu. Ancak ögrencilere burs verilmesinden rahatsız olan CHP konuyu Anayasa Mahkemesi’ne taşıdı. Anayasa Mahkemesi’nin 21 Kasım 2008 tarihli kararıyla belediyelerin öğrencilere burs vermesi engellendi.

 

 

 İMAMOĞLU’NA SÜRPRİZ TEPKİ

Öte yandan İmamoğlu’na, Kemal Kılıçdaroğlu-FETÖ ilişkisini deşifre ettiği için CHP’den ayrılan Birgül Ayman Güler’den şok bir tepki geldi. “Kent Anayasası olmaz” ifadesini kullanan Güler, “Buna olur diyen, Avrupa’nın Ortaçağı’na 1100 yılının Magdeburg hatırasına sıkışır. Türkiye için ise yerel özerklik federasyon özlemlerine! Böyle bir vizyon için de kimse sizi kutlamaz” dedi.

2009’DA DA AYNI VAADDE BULUNMUŞLARDI

CHP’nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu’nun skandal ‘öğrenci bursu’ vaadi, ne kadar çelişkili görünse de ilk değil. CHP’nin Tuzla adayı Cemil Ekşi de 29 Mart 2009 Mahalli İdareler Seçimleri’nde öğrenci burslarını kendi partisinin iptal ettiğini unutarak, aynı vaatte bulunmuştu.

YORUMLAR 11
  • M.Ali Efendioğlu 5 yıl önce Şikayet Et
    İptal ettir, şimdi geri iptal ettirdiğin şeye sarıl. ÇELİŞKİNİN AD VE ADRESİDİR, onların bu kafaları .
    Cevapla
  • Türkiye 5 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar sadece vaat eder hepsi bu kadar. Tabi diğer taraftan da yapılan iyi işleri bozmada üstlerine yok.
    Cevapla
  • dadas45 5 yıl önce Şikayet Et
    meydan boş salla beton ekrem chpnin geçmişine bakarsan anayasa bursları kim iptal etmiş görürsün senin partin chpe iptal ettirmiştir plan yok proje yok ucuz vaatlerle chpe hava alır ak parti size o fırsatı asla vermez vermiyor çünkü ak parti herşeyi yapmakdadır dahada yapacaktır chpe yalan dolana hileye baş vuruyor bu millet bu ucuz vaatleri asla yemez
    Cevapla
  • dadas45 5 yıl önce Şikayet Et
    imamoğlu bu yalanları asla kimse yemez chpe anayasa mahkemesine baş vurmuştu iptal etmişti bursları demeki projeniz yok yalanlarla iş olmaz bay beton ekrem:)
    Cevapla
  • Mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    Adamın yalancılık,ruhuna işlemiş.Vaat etse ne olur?Yarın seçilirse şimdikiler gibi kapısının çevresine bile sokmazlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kylian Mbappe ayrılığı resmen açıkladı
Kassam Tugaylarının keskin nişancısı İsrail askerini böyle avladı