Başkan Erdoğan'dan Ayasofya'nın ismiyle ilgili yeni açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Büyük Trabzonlular Buluşması'nda konuşma yaptı. Erdoğan, Golan Tepeleri kararı konusunda Trump'a tepki gösteren Erdoğan, Ayasofya konusunda da 'müze ismini kaldırıp, Ayasofya'yı cami ismiyle müsemma hale getiririz' dedi.

GİRİŞ 26.03.2019 22:21 GÜNCELLEME 27.03.2019 00:18
Bu Habere 82 Yorum Yapılmış

İstanbul'da gerçekleştirilen Büyük Trabzonlular Buluşması'nda vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trump'ın skandal Golan Tepeleri kararına tepki gösterdi.

 

 

"Golan Tepeleri'ni işgalci İsrail'e çekiyor öyle mi? Siz de Türkiye'den bir cevap alacaksınız tabii..." ifadelerini kullanan Erdoğan, Ayasofya konusunda da "Ayasofya'yı müze olmaktan çıkarıp Ayasofya'yı cami ismiyle müsemma hale getiririz" dedi.

Başkan Erdoğan konuyla ilgili şöyle konuştu:

 

 

AYASOFYA'YI "CAMİ" İSMİYLE MÜSEMMA HALE GETİRİRİZ

"Dediler ki Ayasofya ile ilgili olarak, hala ücretli olarak mı girilecek?' Ben de kendilerine dedim ki... Hayır Ayasofya'ya girişi ücretsiz hale getirebiliriz. Ve sadece ücretsiz hale getirmek değil. Seçimlerden sonra Ayasofya'yı tekrar aslına rücu ettiririz. Bu ne demektir? Yani Ayasofya'yı müze olmaktan çıkarıp Ayasofya'yı cami ismiyle müsemma hale getiririz.

"TÜRKİYE'DEN BİR CEVAP ALACAKSINIZ TABİİ"

Şimdi, Trump Kudüs'ü kalkıyor başkent ilan ediyor. Öyle mi? Golan Tepeleri'ni işgalci İsrail'e çekiyor öyle mi? Siz de Türkiye'den bir cevap alacaksınız tabii... Alacaksınız. Biz şu anda her şeyden önce İslam İşbirliği Teşkilatı'nın dönem başkanı olarak bunlara bir cevap vermemiz gerekmiyor mu? Biz de şimdi mesuliyetimizin gereği olan bu cevabı verdik, veriyoruz ve vereceğiz. Onun için 31 Mart bir beka meselesidir. Bunu böyle biliniz. Onun için çok çalışacağız. Hele hele Ankara, İstanbul, İzmir buralar bizim için büyük önem arz ediyor."

YORUMLAR 82
  • ETEM BAYRAKTAR 5 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah Reis'in dediği gibi olur ve Atalarımızın bize emaneti Ayasofya cami olarak ibadete açılır. Helal sana Reis
    Cevapla
  • gülsen 5 yıl önce Şikayet Et
    ayasofyanın cami olarak açılması cami ihtiyacı olduğundan değildir Türklerin İstanbul ve avrupada bulunmasının bir nevi tapu senedidir, MUKTEDİR OLMASININ BELGESİDİR. abd ve siyonist israil ile islam düşmanı tüm mihrakların her istediğini hiçbirşeye aldırmadan hukuku gözetmeden cesurca yaptığı şu ortamda bizim çekingen davranmamız hatadır,sustukça tepemize biniyorlar, iman ve cesaretle ayasofyayı açalım yolumuza devam edelim, MEVLA kerimdir
    Cevapla
  • Solarc 5 yıl önce Şikayet Et
    ben oyumu ak partiye vermiyecektim ahanda bu dakdan sonra oyum ak partınndır
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    ayasofya küçük bir adım olur. daha büyük cevap verilmesi gerek.
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu da bi başarı seçimleri beklemeyim hemen yapın başkanım görsün kudursun kafirler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?