Acı haber Bakan Koca'ya toplantıdan 15 dakika önce verilmiş

İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Dahiliye Profesörü Cemil Taşçıoğlu'nun vefat haberinin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya dün akşamki toplantıdan 15 dakika önce verildiğini söyledi.

GİRİŞ 02.04.2020 15:13 GÜNCELLEME 02.04.2020 15:22
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu'nun vefat haberi oğlu Onur Taşçıoğlu tarafından sosyal medyada duyurulmuştu. Dün gerçekleşen Bilim Kurulu Toplantısı sonrasında konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Prof. Dr. Taşçıoğlu'nun vefat haberini verirken duygu dolu anlar yaşamış, konuşmakta zorlanmıştı.

 

 

İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, vefat haberinin Bakan Koca'ya toplantıdan 15 dakika önce verildiğini söyledi.

Prof. Dr. Tükek üzüntüsünü dile getirerek, "Fahrettin bey bizim mezunumuz. Bu süreçte hem sayın Cumhurbaşkanımız hem sayın bakanımız sürekli Cemil hocamız hakkında bilgi aldılar. Sonuna kadar takip ettiler. Saat 19 gibi vefat etti hocamız. Toplantıdan 15 dakika önce bu haberi verdik. Kendisi de üzüntüsünü yoğun bir şekilde dile getirdi toplantı sırasında" dedi.

 

 

Prof. Dr. Tufan Tükek, "İç hastalıklarının ulu çınarı Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu için toplandık. Acımız gerçekten çok büyük, bizim için çok kıymetli bir insan. Yıllarca beraber çalıştığımız, üstün nitelikleri olan, kendisini tıbba adamış, eğitim kişiliği ile öne çıkmış bir kişiden bahsediyoruz. Kaybetmenin üzüntüsünü derin bir şekilde yaşıyoruz. Kendisi inşallah son kaybımız olur. Başka kayıplar yaşamamayı ümit ediyorum" diye konuştu.

"CENGAVER GİBİ ÇALIŞIYORDU. GÖREV ŞEHİDİDİR"

Aynı odayı paylaşan mesai arkadaşı İstanbul Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kerim Güler ise Corona Virüs tanısı konmadan 1 saat öncesine kadar çalışmaya devam ettiğini belirtti.

Prof. Dr. Güler, "Ben 40 yıldır beraber çalışıyorum. Aynı odayı kullanıyorduk. Cengaver gibi çalışıyordu. Görev şehididir. Pazartesi günü beraberdik. Hastaya baktı her tarafının ağrıdığını, öksürdüğünü, ateşinin olduğunu söyledi. Hemen servis muayene bölümüne geçtik ve bu bahtsız tanı konuldu. Çok direndi ama maalesef kaybettik. Genel dahiliye camiası için çok büyük bir kayıp. Son ana kadar beraberdik. Saat 10.00'da teşhis konuldu. Saat 09.00'da hasta muayene ediyordu. O kadar özveri ile çalışıyordu. Üzüntümüz çok büyük" diye konuştu.

"ÇINARIMIZDI BABAMIZDI. HER ŞEYİ ONDAN ÖĞRENDİK"

12 yıl Prof. Dr. Taşçıoğlu ile çalışan hastane personeli Yıldız Gedik de anma töreninde gözyaşlarını tutamayanlar arasındaydı. Gedik, "O bizim her şeyimizdi, çınarımızdı, babamızdı. Her şeyi ondan öğrendik. 1 Nisan şakası yaptı sanki. İnanamıyoruz. Çok üzüntülüyüz. Acımızı paylaşamıyoruz. Tek söyleyeceğim şey bir çınardı. Koltuğunun altına aldı hepimizi, bizim için kötü bir kayıp. 12 yıldır beraber çalışıyoruz. Çok emeği var bende çok hakkı var" diye konuştu.

YORUMLAR 7
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun inşallah
    Cevapla
  • vatandas 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin.
    Cevapla
  • Biri 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin ama neden hastayken görev başındaymış? Daha çok bulaştırmış olmaz mı?
    Cevapla
  • zafer 3 yıl önce Şikayet Et
    Keşke bi okusaydın haberi. Son hasta muayenesinden bir saat sonra öğrenmiş hasta olduğunu .
    Cevapla
  • Tevfik sümengen 3 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH Rahmet eylesin mekanı cennet olsun
    Cevapla
  • Greenpeace 3 yıl önce Şikayet Et
    Mekanı cennet olsun,ebedi yerinde huzur içinde yaşasın,bu dünyada yaptığı hayırlarını Allah kabul etsin,hayırların en büyüklerinden biri insanlığa hizmet etmiş olmasıdır.
    Cevapla
  • Güler Aydoğan 3 yıl önce Şikayet Et
    Mekanı cennet olsun,ebedi yerinde huzur içinde yaşasın,bu dünyada yaptığı hayırlarını Allah kabul etsin,hayırların en büyüklerinden biri insanlığa hizmet etmiş olmasıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü! 'Hazırız' mesajı!
'İsraf' saltanatı ifşa oldu!