3 anket şirketinin 29 Mart tahmini

A&G, Anar, Pollmark araştırma şirketlerinin yöneticileri, 29 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerle ilgili tahminlerini açıkladı. Anketlerde de ortak sonuçlar çıkıyor.

3 anket şirketinin 29 Mart tahmini
3 anket şirketinin 29 Mart tahmini
GİRİŞ 25.03.2009 09:30 GÜNCELLEME 25.03.2009 09:30
Bu Habere 81 Yorum Yapılmış

MURAT AKSOY'un haberi

29 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerle ilgili yapılan yapılan anketlerde ortak sonuçlar çıkıyor. A&G, Anar, Pollmark araştırma şirketlerinin yöneticileri, AK Part'nin yüzde 46 civarında oy alacağını tahmin ettiklerini açıkladılar.

29 Mart tarihinde yapılacak yerel seçim sonuçlarına ilişkin araştırmacıların ortak tahmini AK Parti'nin yüzde 46 civarında oy alacağı yönünde. Hafta sonu yapılacak yerel seçimlerde en büyük sınavı araştırma şirketleri verecek. A&G, Anar, Pollmark aaraştırma şirketlerinin yöne-ticilerinin ortak tahmini AK Parti: yüzde 43-47, CHP: yüzde 24-26, MHP yüzde 14-16.

TERS KÖŞE OLABİLİRİZ

Bugüne kadar yapılan seçimlerde yaptığı tahminlerdeki başarı nedeniyle A&G Araştırma şirketi yöneticisi Adil Gür “Gözler bizim üzerimizde ama bu seçim ben dahil bütün araştırmacıları ters köşeye yatırabilir” diyor. AK Parti'nin birkaç hafta önce kadar yüzde 40 civarında göründüğünü söyleyen Gür, son haftalarda oylarda toparlanma olduğunu ve yüzde 43-46 arasında bir oy alabileceğini söyledi. Adil Gür, bu oranın Türkiye'nin yaşadığı ekonomik krize rağmen başarı olduğunu söyleyerek; bunda Ergenekon, Davos çıkışı ve ekonomik tedbirlerin etkisi olduğunu söyledi. Gür, CHP'nin yüzde 25-26 oranında olduğunu tahmin ettiklerini belirtti.

22 TEMMUZ DENGESİ DEĞİŞMEDİ

Anar Araştırma Şirketi yöneticilerinden Prof. Dr. İbrahim Uslu, geçen hafta sonu yapılan araştırma sonuçlarına göre 22 Temmuz dengelerinin pek değişmediğini söyledi. Genel olarak son bir ay içinde AK Parti'nin yüzde 43-46, CHP'nin 24-26, MHP'nin ise 14-16 bandında olduğunu söyledi. Uslu, bu seçimde AK Parti'nin alacağı oya rağmen bazı ile ve ilçelerde seçimi kaybedeceği yani belediye başkanı sayısında azalma olacağını da ifade etti. Bunun nedeni ise tamemen yanlış adaylardan kaynaklandığını söyledi. Bunun en açık örneğinin ise Urfa adayı olduğunu ifade etti.

AK Parti'nin oy oranını mevcut krize rağmen başarılı bulan uslu, CHP'nin oyundaki yükselişi ise yeterli görmüyor.

BİR İKİ PUAN SAPMA OLABİLİR

Pollmark Araştırma Şirketi oratklarınrdan Yard. Doç. Dr. Ertan Aydın: Elimizdeki araştırmalara baktığımızda il genel meclisi oranı AK Parti yüzde 48, CHP yüzde 23 ve MHP 15-16 civarında. Ama ihtiyat olarak şunu hemen söyle-yim ki, son haftada bu oranlarda bir değişim olacaktır. Yani her partinin oyu birkaç puan düşüp, artabilir. Ancak bu rakamlara bizi aldatmasın. Çünkü biz il genel meclisi oyunu araştırırken soruyu şu şekilde soruyoruz: “Yarın seçim olsa kime verirsiniz? Yerel seçim için bu soruyu sorduğunuzda alacağınız cevap ile seçim sonuçlara arasında bir-iki puanlık fark olabilir.”

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 81
  • mustafa gençtürk 15 yıl önce Şikayet Et
    bu nasıl milliyetçilik. ankarada milliyetçiyim diyen bazı kişiler chp adayını destekler gibi sağ oyları bölüyor vede buna milliyetçilik diyolar. acaba ankarada bu nedenle murat karayalçın belediye başkanı olursa bu kişiler bunun hesabını nasıl verecekler merak ediyorum.ŞİMDİ CHP LİLERDE BİR SLOGAN VAR.OYLAR MHP'YE !!GİTSİN CHP'YE. KARAR GERÇEK MİLLİYETÇİLERİN
    Cevapla
  • koca adam 15 yıl önce Şikayet Et
    birinci belli. başlıktada yazdığım gibi birinci belli akp ikinci kim olur onlar ikincilik için yarışıyorlar fakat ikincilik bir işe yaramaz boşa kürek çekiyorlar
    Cevapla
  • Ankara Cats 15 yıl önce Şikayet Et
    Hizmet ve istikrar için. Ankarada yaptıkları yapacaklarının teminatı olan başkan Gökçek bu seçimde hizmet ve çalışma için yeniden görevine gelecektir.Görev ve hizmet denin seçmen Gökçekten başka kimseyi tanımaz.Yapılanları seçmen unutmadı ve hep destek verdi.Yeni dönemde de Gökçeke destek verecektir....
    Cevapla
  • yusuf çolakoğlu 15 yıl önce Şikayet Et
    ak gelecek. farketmiyor ak parti herzaman kazanır gönülleri kazanmış bir parti olduğu için rakibi yok.
    Cevapla
  • Fatih TEMEL 15 yıl önce Şikayet Et
    ulusalcılar, başörtü düşmanları, jakobenler,laikçiler. bu ülkede şu başlıkta saydıklarım olduğu sürece inadına ak parti ölümüne ak parti. o kadar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmene şiddet açıklaması
BM'nin tarihi Filistin kararı İsrail'i çıldırttı! Kürsüde antlaşmayı parçaladı