Erdoğan'dan 18 Mart kutlama mesajı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 95. Yıldönümü münasebetiyle bir açıklama yaptı.

Erdoğan'dan 18 Mart kutlama mesajı
Erdoğan'dan 18 Mart kutlama mesajı
GİRİŞ 17.03.2010 21:36 GÜNCELLEME 17.03.2010 21:36

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada Başbakan Erdoğan,

"Kurtuluş savaşına ve nihayetinde Türkiye Cumhuriyeti'ne giden yolda çok önemli bir kilometre taşı olan Çanakkale Zaferi, tarihte eşine az rastlanan en büyük kahramanlık destanlarından biridir. Bu zafer, tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün yokluk ve imkânsızlıklara rağmen, vatanını canı pahasına nasıl savunduğunu göstermesi bakımından da insanlık tarihi içinde çok özel bir yere sahiptir. Vatan topraklarının dört bir myanından gelerek, Çanakkale'de, işgal kuvvetlerine geçit vermeyen kahramanlar; bizim bugün millet olarak sahip olduğumuz birlik ve beraberliğin ne kadar sağlam temellere dayandığını bütün dünyaya en gür sesle ilan etmiştir.

Çanakkale'de ortaya konulan bu sarsılmaz vatan sevgisi, bu millet olma bilinci en büyük zenginliğimiz, en büyük gücümüzdür. Çanakkale ruhu göstermiştir ki, dünyada bu milletin varoluş iradesini kıracak hiç bir güç yoktur. İnanıyorum ki, o yüksek ruh, o millet olma şuuru, o vatan sevgisi mbu topraklar üzerinde ebediyen var olacaktır. Tarihin zorlu sınavlarından geçerek bugünlere ulaşan bir millet olarak, yokluklar içindeyken bile 'Çanakkale geçilmez' dedirten sağlam bir inancın, sarsılmaz bir ruhun mirasçılarıyız. İşte bu ruh, bu inanç, dün olduğu gibi bugün de aydınlık geleceğimizin en güçlü teminatıdır. Sadece geçmişimizin aziz bir hatırası olarak değil, geleceğe yürüyüşümüzün en güçlü ilham kaynaklarından biri olarak da Çanakkale Zaferi, milletimizin hissiyatında son derece önemli bir yere sahiptir.

Milletçe, şehitlerimizin bize bıraktığı mukaddes emaneti, her geçen gün aynı şuur ve inançla daha da yükseklere taşımaya kararlıyız. Bir yandan cumhuriyetimizi geleceğe, dünya milletleri arasında hak ettiği yere taşımak için mücadele verirken, diğer yandan bizi millet yapan yüksek değerlerimizi daima canlı tutmaya, yüceltmeye devam edeceğiz. Bu inançla, Çanakkale Zaferi'nin yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü'nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızı rahmetle, şükranla anıyorum" ifadelerini kullandı.

İHA

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı