Çanakkale'nin bilinmeyenlerini sitesinde anlatacak

Çanakkale savaşının 57. Alay'ını coşkuyla anlatan daha sonra videonun hızla yayılmasıyla tanınan Ali Öztaş, araştırmalarını sürdürüyor.

Çanakkale'nin bilinmeyenlerini sitesinde anlatacak
Çanakkale'nin bilinmeyenlerini sitesinde anlatacak
GİRİŞ 01.04.2015 15:40 GÜNCELLEME 01.04.2015 16:43

2001 yılında Çanakkale'nin kahraman birliği 57. Alayı anlatan, Çanakkale Savaşları Tarihi Alan Başkanlığı Kılavuzu ve Araştırmacı-Yazar Ali Öztaş, şimdi de alan adı ismi olan alioztas.com.tr ile Çanakkale savaşlarının bilinmeyenlerini anlatmaya devam ediyor. 

Yıllar önce tarihi konularla alakasının olmadığını söyleyen ve aynı zamanda polis memuru olan Ali Öztaş hikayesini şöyle anlatıyor;

"11 yıldır Gelibolu Yarımadasındaki Şehitliklerde Alan Kılavuzluğu yapmaktayım. Alan Kılavuzluğu başlamadan önce Tarihi konularla pek ilgi-alakam yoktu. Ama zamanla onları tanıdıkça Tanıtmaya, sevdikçe Sevdirmeye olan iştiyakım çığ gibi büyüdü. Araştırdıkça kendimi bir girdaba kapılmış gibi daha da derinlerde bulmaya başladım. 2001 yılında 57 Alay Şehitliğinde yaptığım bir konuşmayı arkadaşlar kameraya kaydedip öğrencilere vermişler. Öğrencilerden biri bu görüntüyü youtube da paylaştıktan sonra izleyenlerin sayısı hızla artmaya başladı. Hatta şu anda bir çok kişi tarafından tek ya da 2 bölüm halinde youtube a yüklenen bu görüntü facebook ta da paylaşıldı. Facebook hariç,  sadece Youtube'da toplam 900. 000 sayılarına ulaştı."

Amacının tarihin, şehitlerin, gazilerin bilinmesi olduğunu söyleyen Öztaş, "Uzun zamandır yoğun bir şekilde 'elinde bir çok bilinmeyen belge, fotoğraf ve görüntüler var. Artık bir web sitesi açıp bunları herkesle paylaşmalısın' şeklinde gelen yoğun talepler karşısında ''Onlar o gün aç kaldığı için biz bugün tokuz, Onlar ölmesini bildiği için, biz bugün varız'' diye düşünüp sadece ''Şehitler ve Gazileri tanıtıp sevdirmek'' amacıyla web sitemi açmaya karar verdim" diye konuşuyor.

Öztaş sözlerini şu şekilde tamamlıyor;

"Onları iyi ki tanıdım. Çünkü bana kalsa belki de tek başıma kazanamayacağım hayat denen bu sınavdan onlara olan sevgim ve saygım sayesinde iyi bir not alıp Allah'ın rızasını kazanırım İnşallah. Rabbim şefaatlerine nail eylesin ve sitemiz hayırlara vesile olsun."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor