Samsung 3G'li Gear S'i tanıttı

Şirketin bir süredir konuşulan sim kartlı akıllı saat Gear S'i IFA’yı kadar beklenmeden tanıtıldı.

Samsung 3G'li Gear S'i tanıttı
Samsung 3G'li Gear S'i tanıttı
GİRİŞ 29.08.2014 17:38 GÜNCELLEME 30.08.2014 17:17

Uzun zamandır konuşulan sim kartlı Samsung akıllı saat sonunda tanıtıldı. Gear S adı verilen akıllı saat, geçtiğimiz aylarda tanıtılan Gear Fit gibi kavisli bir yapıda üretilmiş. 360 x 480 piksel çözünürlüklü süper amoled ekrana sahip olan Gear S’nin şüphesiz en dikkat çeken özelliği 3G bağlantısına sahip olması.

Gear S ile mesajlarınızı, bildirimlerinizi herhangi bir akıllı telefona ya da aksesuara gerek kalmadan yönetebilirken, aramalarınızı cihaz ile birlikte tanıtılan, Bluetooth bağlantısına sahip Gear Circle boyun aksesuarı ile yapabileceksiniz.

Samsung Gear S akıllı saat

Suya ve toza dayanıklı

Suya ve toza dayanıklılık belki de en çok akıllı saatlerde işe yarıyor. Bunun farkında olan Samsung, Gear S’ye IP67 sertifikası ve suya toza dayanıklılık özelliğini eklemiş. Akıllı saat aynı zamanda jiroskop, pusula, kalp ritim ölçer, ortam ışığı sensörü, UV sensörü ve barometre donanımlarını da içerisinde barındırıyor.

2 gün şarj süresi

Ölçüleri 39.8 x 58.3 x 12.5mm şeklinde olan Gear S’nin bataryasıSamsung’a göre 2 gün dayanıyor. Gücünü 300 mAh bataryadan alan 3G bağlantılı akıllı saatin yeni donanımları ile nasıl 2 gün dayanabileceği şimdiden merak konusu oldu. Akıllı saat öncülleri gibi Tizen işletim sistemi ile çalışıyor.

Çift çekirdek işlemci

Gear S’nin kalbinde adı açıklanmayan  1 GHz saat hızında çalışan çift çekirdekli bir işlemci yatmakta. 512 MB RAM ile desteklenen bu işlemci, akıllı saatler için oldukça yeterli gibi gözüküyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyede bir 'akraba ataması' daha: Eşini daire başkanı, kardeşini müdür yaptı!
Brezilya'da felaket! Acı bilanço paylaşıldı! Türkiye'den açıklama geldi