Android 5.0 ne zaman gelecek?

Google Android 5.0 işletim sistemini tanıtmasının ardından HTC, LG, Sony ve Samsung telefonlara ne zaman Android 5.0 gelecek merak ediliyor.

Android 5.0 ne zaman gelecek?
Android 5.0 ne zaman gelecek?
GİRİŞ 09.11.2014 17:47 GÜNCELLEME 09.11.2014 17:47

Android 5.0, Google tarafından geçtiğimiz ay içerisinde tanıtılmıştı. Üreticiler de bu tanıtımdan kısa bir süre sonra Android 5.0 işletim sistemini cihazlarına entegre etmek için çalışmalara başladı. Açıklanan takvime göre Android 5.0, önceki Android sürümlerine göre biraz daha hızlı bir şekilde farklı markalar tarafından cihazlarına entegre edilecek.

HTC, LG, Sony ve Samsung gibi firmalar da Android 5.0'ı telefonlarına ne zaman entegre edeceklerine dair bir takvim ortaya çıkardılar. İşte o takvime göre Android 5.0'ın akıllı telefonlara gelme zamanları;

Google

-Nexus 5 - Birkaç hafta içinde
-Nexus 4 - Birkaç hafta içinde
-Nexus 10 - Birkaç hafta içinde
-Nexus 7 - Birkaç hafta içinde

Motorola

Motorola'nın cihazları da Google'ın cihazları gibi güncellemeye en çabuk şekilde kavuşacak olan cihazlar arasında yer alacak. Moto X'ler, Moto G'ler ve Moto E gibi cihazlar yıl sonu olmadan güncellemeye kavuşacaklar.

HTC

-HTC One - 90 gün içinde
-HTC One M8 - 90 gün içinde
-HTC One mini/2 - Güncelleme sözü verildi, tarih belirsiz
-HTC One GPE - Birkaç hafta içinde
-HTC One M8 GPE - Birkaç hafta içinde

Samsung

-Galaxy S4 GPE - Birkaç hafta içinde
-Galaxy S5 - Belirsiz (Muhtemelen gelecek sene)
-Note 4 - Belirsiz (Muhtemelen gelecek sene)

LG

-LG G Pad 8.3 GPE - Birkaç hafta içinde
-LG G3 - Belirsiz (Muhtemelen gelecek sene)
-LG G2 - Belirsiz (Muhtemelen gelecek sene)

Sony

-Xperia Z Ultra GPE - Birkaç hafta içinde
-Xperia Z3 - Belirsiz (Muhtemelen gelecek sene)

Eğer Google Nexus ya da Play Edition cihazlarından birisine sahipseniz bu güncellemeyi almak için çok beklemeyeceksiniz. Bu cihazlara Android Lolipop çok kısa bir süre sonra gelecektir. Gelelim diğer üreticilerin popüler cihazlarına.

Bu konuda aslına bakarsanız bir belirsizlik mevcut. Yani en azından HTC'nin vermiş olduğu bir 90 gün sözü var. Eğer yeni nesil bir HTC telefona sahipseniz bu güncellemeye 3 ay içerisinde kavuşmuş olacaksınız.

Android 5.0 yüklü Sony Xperia Z3

Google'ın Android işletim sisteminin en yeni sürümünü tanıtmasının ardından teknoloji devleri Android 5.0 Lollipop güncellemesi için çalışmalara başladı. Japonya merkezli teknoloji devi Sony, mevcut akıllı telefonları için güncelleme hazırlıklarını sürdürmeye devam ediyor. Son olarak Sony, şu anda geliştirme aşamasında olan Android 5.0 güncellemesini gösteren bir video yayınladı.

HTC'ye Android 5.0 ne zaman gelecek?

Geçtiğimiz günlerde bildiğiniz gibi Google, merakla beklenen en yeni Android sürümünü duyurmuştu. Bunun hemen ardından teknoloji devleri yeni mobil işletim sistemi Android 5.0 güncellemesi için çalışmalara başladı. Yeni gelen bilgiler, HTC'nin söz konusu güncellemeyi ne zaman yayınlayacağını ortaya çıkardı.

Aslında HTC, birkaç hafta önce bazı akıllı telefonları için 90 günlük sözünü açıklamıştı. Ancak kullanıcıların tam olarak ne zaman Android 5.0 güncellemesine kavuşacağı bilinmiyordu. Bugün gelen bilgiler ise detayları gözler önüne serdi. Elde edilen bilgilere güncellemenin dağıtımına bazı cihazlar için Kasım ayında bazı cihazlar içinse önümüzdeki sene başlayacağı belirtiliyor. Yeni bilgiler doğrultusunda;

HTC One (M8), HTC One (M7) - Kasım ya da Aralık

HTC One Mini 2, Desire 816 - Mart ya da Nisan

HTC One Max, HTC One Mini, HTC Butterfly S - Mart ya da Mayıs

Ayrıca HTC Desire EYE, HTC One (M8) Dual SIM, HTC One (M7) Dual SIM, HTC One (E8), HTC One (E8) Dual SIM ve HTC Butterfly 2 ise Ocak ve Mart ayları arasında yeni sürüme kavuşmuş olacak.

ASUS'tan Android 5.0 müjdesi

ASUS akıllı telefon serisi ZenFone ve tablet ile telefonu aynı tasarımda buluşturan FonePad S 2015’in Nisan ayında Android 5.0 Lollipop güncellemesine sahip olacak. ASUS akıllı telefon kullanıcıları bu sayede en yeni işletim sisteminin yeniliklerine sahip olabilecekler. 

Google’ın yeni işletim sistemi Android Lollipop’un duyurulmasının ardından birçok akıllı telefon kullanıcısı, sahip oldukları akıllı telefonlarda Android 5.0 Lollipop güncellemesinin ne zaman devreye gireceğini merak ediyordu. ASUS, akıllı telefonlarında Android 5.0 Lollipop güncellemesinin devreye gireceği tarihleri açıklayan ilk markalar arasında yer aldı

Açıklanan yol haritasına göre; ASUS’un akıllı telefon serisi ZenFone’un ZenFone 4, ZenFone 5 ve ZenFone 6 modelleri 2015’in Nisan ayında Android 5.0 Lollipop güncellemesini devreye alacak.

ZenFone’ların yanı sıra ASUS’un, Computex 2014’te “En İyi Seçim Ödülü”nü kazanan 5 inç Full HD akıllı telefonu PadFone S de Nisan 2015’te Android 5.0 Lollipop güncellemesine sahip olacak. Yeni PadFone Infinity için ise Android 5.0 Lollipop güncellemesi 2015’in ikinci çeyreğinde kullanılabilir olacak.

ASUS Türkiye Müdürü Bora Aras, güncelleme takvimiyle ilgili şunları söyledi: “ASUS olarak akıllı telefon kullanıcılarımıza Android 5.0 Lollipop deneyimini en hızlı şekilde sunabilmek için olanca hızımızla çalışıyoruz. ASUS akıllı telefon kullanıcılarının, cihazlarına ilişkin en güncel teknolojiye ve her türlü desteğe sahip olmaları en büyük önceliğimiz. Akıllı telefon ürün gamımız bizim için stratejik öneme sahip. İlerleyen dönemlerde Android 5.0 Lollipop güncellemesinin devreye gireceği diğer cihazlarımızı da kamuoyuna duyuracağız.”

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail ordusu Refah'a karadan girdi: Sınır kapısı ele geçirildi
Hamas, ateşkes teklifini kabul etti! İşgalci İsrail'den skandal adım