Bakan müjdeyi verdi! 4G yılbaşında geliyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Bilgin, "1 Ocak 2016'dan itibaren 4G'nin vatandaşların hizmetine sunulması planlanıyor" dedi.

Bakan müjdeyi verdi! 4G yılbaşında geliyor
Bakan müjdeyi verdi! 4G yılbaşında geliyor
GİRİŞ 14.04.2015 19:07 GÜNCELLEME 15.04.2015 05:51
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından 26 Mayıs'ta yapılacak  4G ihalesinin ardından söz konusu hizmetin 1 Ocak 2016'dan itibaren hizmete sunulmasının planlandığını belirterek, "Bu süreye kadar işletmecilerin şebekelerini4G hizmetine hazır hale getirmeleri gerekiyor" dedi.

Bakan Bilgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4G yetkilendirme ihalesiyle 800, 900, 1800, 2100 ve 2600 MHz frekans bantlarından toplamda 20 frekans paketinin satışının gerçekleştirileceğini anımsattı.

BTK tarafından 26 Mayıs'ta yapılacak ihale sonucunda, 800 MHz, 900 MHz, 1800 MHz ve 2100 MHz frekans bantlarının tamamının, mevcut 2. ve 3. nesil mobil haberleşme işletmecileri olmak üzere en fazla 3 işletmeci, 2600 MHz frekans bandında ise 3'ü mevcut mobil haberleşme işletmecileri olmak üzere en fazla 4 işletmecinin yetkilendirileceğini anlatan Bilgin, "Böylelikle yeni bir işletmecinin de pazara girmesine imkan sağlanmış olacak" diye konuştu.

YORUMLAR 6
  • insan evladi 9 yıl önce Şikayet Et
    guzel bir gelisme
    Cevapla
  • szgn 9 yıl önce Şikayet Et
    zeki muren kesin bizi görur
    Cevapla
  • osman 9 yıl önce Şikayet Et
    Il vede ilce merkezlerinin disinda 3g yokki 4g nasil vede nezaman gelir allah bilir ama umidimizi kaybetmedik onumuzdeki 15 yil icinde bekliyoruz
    Cevapla
  • yunus 9 yıl önce Şikayet Et
    Bırakın bu işleri 4G gelirse yok 150 mbps hızında bağlantı alacakmışız yok bilmem ne şu an 3G deyiz operatör o ünlü marka İstanbul'da şehrin göbeğinde bazen 1,50 mbps hıza düşüyoruz en fazla aldığımız hız 14,4 mbps o da çok istisnai yerlerde..düşünün İngiltere bile 4G ye geçeli kaç sene oldu kullanıcıların aldığı hız 63 mbps biz bu hızı 10 sene sonra görürsek sevinçten ağzımız kulaklarımıza varır..bizim ülkede halen teknoloji konusunda alt yapıda sıkıntılar devam ediyor 2G nerede ise daha tam evrimini tamamlayamadı kalktık 4g nin peşine düştük neden daha çok 4G özellikli telefon sattıralım cari açık ithalattan dolayı patlasın hazır tüketen topluma teknoloji dayatması
    Cevapla
  • HollandalıTürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu arada Hollanda dünya çapında teknoloji konusunda önde gelen ülkelerden biri, fakat buraya Şubat 2013te 4G sistemine geçilmeye başladı. Ve hatta, şuanda 2 SENE SONRA! bile Hollanda tamamen 4G kapsamı içinde değil, ve bende daha hayatımda o dediğin download gücüne hiç ulaşmadım.
    Cevapla
  • HollandalıTürk 9 yıl önce Şikayet Et
    'Teknoloji' dediğin olaydan hiç bir şey anlamadığın ne kadar da ortada. Bilmeden konuşma arkadaş! Ama napalım, ağzı olan konuşuyor tabi. 14.4 Mpbs kulladığın cihazla alakalı olabilir, bulunduğun konumdaki çekim gücünü etkileyen faktörler olabilir. Mesela binalar, arabalar, insan kalabalıklığı ve konumundaki şebekenin kendi 'kalabalıklığı' gibi şeyler çok etkiliyor. Evde ağ bağlantısına (WİFİ yada Kablolu) 100 cihazla bağlanıp bir video izlemeyi dene de, bak bakalım nolacak.. Bu olay İngilterede de oluyor Çinde de oluyor ;-)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tekirdağ'da skandal görüntü! Belediye aracıyla dereye atık
Özgür Özel-Bahçeli görüşmesi sona erdi: Özel, görüşmenin detaylarını açıkladı