12 farklı ülkeden Türkiye’ye siber saldırı

Türkiye'de devlet kurumlarına tahsis edilen 'gov' uzantılı internet siteleri ve e-mail hesaplarına, 12 farklı ülkeden saldırı başladı.

12 farklı ülkeden Türkiye’ye siber saldırı
12 farklı ülkeden Türkiye’ye siber saldırı
GİRİŞ 15.05.2015 01:06 GÜNCELLEME 15.05.2015 03:26
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Devlet kurumlarının kullandığı ve yalnızca kamu hizmetine tabi olan kuruluşlara tahsis edilen ‘.gov’ uzantılı internet siteleri ve e-postalara karşı, 12 ülkeden eş zamanlı olarak siber saldırı başlatıldı.

3 gündür süren saldırıların ardından durma noktasına gelen sistemler nedeniyle, birçok e-posta spam olarak algılanmaya başladı.

GÜVENLİK TEDBİRLERİ ARTIRILDI

Türkiye’ye gerçekleştirilen siber saldırıların tamamının Güney Kore üzerinden gerçekleştiği iddia edildi ancak uzmanlar bunun sadece IP adresinin kamufle edilmesi nedeniyle böyle göründüğünü vurguladı.

Avrupa ve Asya kıtalarında bulunan 12 farklı ülkeden geldiği anlaşılan siber saldırılar nedeniyle güvenlik tedbirleri artırıldı.

BUGÜN TEKRAR BAŞLADI

Ayrıca, 3 gündür aralıksız süren saldırıların dün akşam saatlerinde kesildiği ancak bugün tekrar başladığı bildirildi. Saldırılar sonucunca '.gov' uzantılı e-posta adreslerinden atılan postaların alıcılarının gereksiz klasör olarak ifade edilen 'spam' klasöründe biriktiği ifade edildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 9
  • anti satan 8 yıl önce Şikayet Et
    dostumuz olan ülkelerdenmi gelmiş?
    Cevapla
  • Lubnan 8 yıl önce Şikayet Et
    Madem siber saldırı var, evden dışarı adım atmıyan fırlama hackerlar var Turkiyede kur birimini hem bunlarada bir katkın olur
    Cevapla
  • kenan 8 yıl önce Şikayet Et
    Bilisim egitimine ulkemizde malesef yeterince onem verilmiyor
    Cevapla
  • okan 8 yıl önce Şikayet Et
    Devletimiz malesef iletişim konusunda zayıf. Çoğu kurumda bilgi işlemlerde işten anlamayan kişiler bulunmaktadır. teknoloji her geçen gün ilerliyor. 3-5 yıl takip etmezsen elinden kaçıyor. Devlettekileri düşünün kaç senedir takip edemiyorlardır. yeni nesile bu konuda güvenilmeli. devlet bürokrasisi ile bilgi işlem işi zor yapılır. yapılırsa da şuanki kurumlardaki gibi hizmet olur.
    Cevapla
  • Ermenistan ın rövanşı mı 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu ahtapotlar siber saldırıyı da beceremiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD’de polis, siyahi askeri 6 el ateş ederek öldürdü
Kassam Tugaylarının keskin nişancısı İsrail askerini böyle avladı