Trump, Google'a kesilen cezaya ateş püskürdü!

AB`nin Google`a 4,3 milyar euro para cezası vermesi ardından ABD Başkanı Trump`tan adeta gözdağı niteliğinde bir yanıt geldi

Trump, Google'a kesilen cezaya ateş püskürdü!
Trump, Google'a kesilen cezaya ateş püskürdü!
GİRİŞ 19.07.2018 16:35 GÜNCELLEME 19.07.2018 16:36
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Avrupa Birliği'nin (AB) Android işletim sisteminde piyasa hakimiyetini kötüye kullandığı gerekçesiyle Google'a 4,3 milyar euro para cezası vermesi ardından ABD Başkanı Donald Trump'tan adeta gözdağı gibi bir yanıt geldi.

Trump Twitter üzerinden yaptığı açıklamada: "Size demiştim! Avrupa Birliği, en büyük şirketlerimizden biri olan Google'a 5 milyar dolarlık bir tokat vurdu. Gerçekten de ABD'yi sömürüyorlar. Ancak bu çok uzun sürmeyecek!" dedi.

 

 

AB dün aldığı bir kararla Android işletim sisteminde piyasa hakimiyetini kötüye kullandığı gerekçesiyle Google'a 4,3 milyar euro para cezası vermişti. 

Google ise karar sonrası, "AB komisyonu kararını temyiz edeceğiz. Android herkes için daha fazla seçenek yarattı, daha az değil" açıklamasında bulunmuştu.  
 
Avrupa Birliği iki yıl önce tüketicilerin onlinedaki haklarını savunnan bir şirketler koalisyonu olan FairSearchün şikayeti üzerine Android'e karşı bir soruşturma başlatmıştı.

YORUMLAR 8
  • Baba kartal 5 yıl önce Şikayet Et
    Yiyin birbirinizi kefereler
    Cevapla
  • Erhan 5 yıl önce Şikayet Et
    Google ve benzeri firmalara büyük vergiler getirilmeli inanmayacaksınız ama birçok ülkeden o ülkenin devletinden daha çok gelir elde etmekte
    Cevapla
  • ercan 5 yıl önce Şikayet Et
    Aferin AB simdi sirada facebokk twitter instagram snapchat var onlarda el atin.reklam gelirlerini Reklam yaptiklari ülkelerde gösterip vergilerini ödüyorlarmi.Aynisini TC devlettide yapmali öyle ülkemouden para kazanip yurdisina kacirmak olmamali.zaten o paralarla döviz borsa manipilasyonlarinida yapanlar yine onlar.
    Cevapla
  • Devam 5 yıl önce Şikayet Et
    Yıllarca sömürdünüz firavun abd , şimdi savaş başlıyor abd yi bitirme vakti geldi
    Cevapla
  • Yavuz 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu konunun arkasında çok farklı nedenler var, mesela google abd için çok yararlı bir istihbarat mekanizması. Şu an o kuruma ne olursa olsun bir takım sorunlar yaratırsan o kurumun etki alanı küçülür. ab'nin bu kararı şu anki abd ve ab ilişkilerine bakılırsa hiç de şaşırtıcı değil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyede bir 'akraba ataması' daha: Eşini daire başkanı, kardeşini müdür yaptı!
Protestocu gençleri hedef aldı! Skandal sözler: Filistinlilerin işgal ettiği topraklar…