Yaptığını gören inanamadı! Cama üzerine yaptı

Erzurum Atatürk Üniversitesi Teknokent'te ar-ge çalışması yapan firma, cama mantolama yaptı.

Yaptığını gören inanamadı! Cama üzerine yaptı
Yaptığını gören inanamadı! Cama üzerine yaptı
GİRİŞ 13.09.2018 10:07 GÜNCELLEME 13.09.2018 10:07
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Kış mevsiminin uzun ve sert geçtiği Erzurum'da sadece bina duvarlarının mantolanmasının ısıda tasarruf sağlamadığını tespit eden bir firmanın yöneticisi Hayrettin Sakcı, arkadaşı Muhsin Koral ile birlikte camların da mantolanması için bürolarında araştırma başlattı. Sıcak ve soğuğun geçişini engelleyen kimyasal bir solüsyon geliştiren Sakcı ve Koral, bürolarında bunu uyguladı. Solüsyonu sürdükleri cam ve normal camın sıcak ve soğuk geçirgenliklerini deneyen Sakcı ve Koral, solüsyon uyguladıkları camın sıcağı geçirmediğini belirledi. Hayrettin Sakcı, Nanoteknoloji sayesinde cama mantolama yapıyoruz. Güneşin ultraviyole ışınlarının yüzde 97'si mantolama sayesinde engelleniyor. Yüzde 80-85'e yakın oranda ise sıcak ve soğuğun etkisini kesiyor. Buluşumuzu cam fabrikalarıyla da paylaştık. Ancak fabrikalardan bekledikleri desteği göremedik" diye konuştu.

Yaptığını gören inanamadı! Cama mantolama...

SOLÜSYONU HARCA DA KULLANDILAR

 

Sakcı ve Koral, İstanbul'da yaşanan hastane yangınından sonra geliştirdikleri solüsyonu, binaların duvarlarını mantolama için hazırlanan harçta da kullandı. Harcın yanmadığını belirlediklerini ifade eden Sakcı, Hastanedeki yangını söndüremediler. Ancak bizim geliştirdiğimiz solüsyonla yapılan harçta yangın sözkonusu bile değil. Çimento fabrikalarına gittik. Yöneticilerine 'Gelin bu solüsyonu dış cephe sıvası yapalım' dedik. Cam fabrikalarında olduğu gibi çimento fabrikalarından da bir cevap alamadık" dedi.

Yaptığını gören inanamadı! Cama mantolama...

 

YORUMLAR 4
  • Mustafa Cakmak 5 yıl önce Şikayet Et
    Cam firmaları ürün kullanılabilir nitelikte olsa kullanırdı. Keza sıva konusuda aynı... Burda bahsedilmeyen eksik parametreler olduğuna eminim. Zira ısıcam ve birçok firma yıllardır böyle bir kaplamaya sahip camı üretiyorlar. Ve yaygın olarak satıyor. Solüsyonları yüzeyde tutunamıyor veya görüntüde bulanma veya netlik kaybına veya renk kaymalarına sebep oluyor olabilir, ürün gereksiz çok pahalı olabilir, girişimcilerin kabul edilemeyecek beklentileri olabilir. İcat edilen ürün aslında icat olmayabilir... Düşük ihtimal son olarak ürün iyidir ama bu adamlar pazarlamadan anlamıyor olabilir.
    Cevapla
  • Fikret Hoca 5 yıl önce Şikayet Et
    Aklın yolu bir. Bravo güzel yorum.
    Cevapla
  • sadi 5 yıl önce Şikayet Et
    tubitakla veya aselsanla isbirligine gitsinler onlar onlerinizi acar..tebrikler basarilariniz devamini diliyirum
    Cevapla
  • birkissadanbinhisse 5 yıl önce Şikayet Et
    aynen
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti