Microsoft Türk şirketi satın aldı!

Açık kaynak yazılımlara ilgisi gün geçtikçe artan Microsoft, bu alanda bir satın alma daha yaptı. Rakamı açıklanmayan bu son satın almanın adresi ise Türkiye’den çıktı.

Microsoft Türk şirketi satın aldı!
Microsoft Türk şirketi satın aldı!
GİRİŞ 25.01.2019 14:29 GÜNCELLEME 25.01.2019 14:49
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ABD merkezli yazılım devi Microsoft, Türkiye’de kurulu açık kaynak yazılım şirketi Citus Data’yı satın aldı. Microsoft’un resmi blogundan duyurulan satın almayla ilgili olarak rakam açıklanmazken, Microsoft Türkiye Genel Müdürü Murat Kansu, Linkedln ve Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla satın almayı duyurdu.

 

 

Murat Kansu, satın almayla ilgili olarak, “Türkiye’nin yazılım pazarında bir dünya oyuncusu olması için attığımız adımlara bugün bir yenisini ekledik. Türkiye’ye duyduğumuz inancın bir göstergesi olarak, Türk girişimcilerin kurduğu yazılım şirketi Citus Data’yı bünyemize katmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz” dedi.

 

 


Hem Microsoft’un global blogundan hem de Citus Data’nın resmi blogundan yapılan açıklamaya göre Citus Data, Microsoft bünyesine girmesinin ardından özellikle PostgreSQL adlı veritabanı yönetim sistemi üzerine odaklanacak.

STANFORD’TAN ÇIKTILAR

2002-2004 yılları arasında Stanford Üniversitesi’nde Bilgisayar Bilimleri üzerine yüksek lisans yapan Umur Çubukcu, Özgün Erdoğan ve Sumedh Pathak’in tarafından 2011 yılında kurulan Citus Data’nın İstanbul’un yanısıra San Francisco’da da ofisi bulunuyor.

Citus Data, veri tabanı yönetimi, açık kaynak kodlu yazılım, gerçek zamanlı veri analitiği ve ölçeklenebilirliği ile hizmet olarak yazılım (SaaS) sistemleri üzerine çalışıyor.

Microsoft’dan yıllarca mesafeli durduğu bir alan olan açık kaynak kodlu yazılım dünyasında son dönemde önemli yatırım hamleleri gelmişti. Bunlardan en dikkat çekeni ise 2018 yılının haziran ayında GitHub’u 7.5 milyar dolara bünyesine katması olmuştu. 

KAYNAK: HABERTÜRK / NECDET ÇALIŞKAN
YORUMLAR 1
  • Mübarek 5 yıl önce Şikayet Et
    Zaten Türkiye'den böyle profesyonel bir yazılım firması çıkamaz çünkü yazılım işinde her ne kadar gider sadece yazılım geliştiricinin maaşı olarak gözükse de öyle değildir ve de projeyi bitirip o projeden para kazanma süresi de kafada kurulandan genellikle daha uzundur. Türkiye'de hiçbir yatırımcı böyle bir işe para yatırmaz, gider toprağa parayı gömer çünkü ne zaman biteceğini kestirmek kolaydır ve kafa yormaz. Kesin geri dönüşü vardır ve kısa vadede vardır. Bu adamların Stanford'dan çıkıp ceplerindeki öğrenci harçlıkları veya eş-dosttan aldıkları paralar ile şirket kurduğunu düşünmüyorsunuz herhalde.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Güneş'te olağanüstü patlama! Dünyada 19 yıl sonra bir ilk! Tüm geceyi aydınlattı
İsrail'in ABD oyunu deşifre oldu! Dünyayı böyle kandıracaklar