Uzaydan muhteşem bir görüntü

Bu muhteşem derin alanlı uzay görüntüsü, yerini bir üst modele bırakmaya hazırlanan Hubble uzay teleskopunun 2 numaralı kamerası WFPC2 tarafından dünyaya gönderilen son uzay fotoğrafı.

Uzaydan muhteşem bir görüntü
Uzaydan muhteşem bir görüntü
GİRİŞ 12.05.2009 08:01 GÜNCELLEME 12.05.2009 08:01
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Hubble Uzay Teleskopu’nun 2 nolu Geniş Alan Kamerası (WFPC2), yerini bir üst modeline bırakmadan önce son uzay fotoğrafını 4 Mayıs 2009 tarihinde yeryüzüne gönderdi.  

Haber 7'nin NASA kaynaklarından edindiği bilgilere göre  fotoğrafta kaşif çek Astronom Luboš Kohoutek tarafından keşfedilen Kohoutek Bulutsusu ya da bilimsel adıyla K 4-55  olarak adlandırılan gezegimsi cisim yer alıyor.  K 4-55 dünyadan tam 4600 ışıkyılı uzaklıkta bulunan Kuğu (Cygnus) Takım Yıldızı içerisinde yer alıyor.

Gezegenimsi bulutsular, maksimum iriliğe ulaşmış  bir yıldızın patladıktan sonra ölü dış yüzeyinin uzaydaki hali. Merkezindeki sıcaklık ve Ultraviyole ışınlarının sağladığı parlaklık yıldızın çevresindeki gazı aydınlattığı için bu görüntü ortaya çıkıyor. Hubble Uzay Teleskopu daha önce  Yengeç Bulutsusu ve Comet P / ayakkabıcı Levy gibi cisimlerin fotoğraflarını dünyaya göndermişti.  Resimdeki yeşil renk hidrojeni, mavi renk oksijen gazını, kırmızı renk ise azotu gösteriyor.

16 yıldır Güneş Sistemi ve dışındaki pek çok cismin görüntülerini dünyaya gönderen  WFPC2,  STS-125  görevi kapsamında yerini Geniş Alan Kamerası 3′e bırakacak. 1993 yılında başalayan görevi önünmüzdeki günlerde bitecek olan  WFPC2′nin hafızalardan silinmeyen ünlü bir başka resmi de Shoemaker-Levy 9 Kuyruklu Yıldızının Jüpiter’e çarpma anı görüntüsüydü.

Fotoğrafın büyük ebatlı hali ve Jüpiter ile kuyruklu yıldızın çarpışma görüntülerini fotogalerimizde bulabilirsiniz...

(Haber 7) 

 

YORUMLAR 6
  • MüslümanTürk 14 yıl önce Şikayet Et
    O sonsuzluğun sahibi var. Ey sonsuzluğun SAHİBİ görür ama anlamakistemez bu günahkar kullar senin kudretini büyüklüğünü... Ne sırlar sakladın bu evrene..Ne güzel her daim gençleşen bir kitap yolladın bizlere ..ama bizler...!!
    Cevapla
  • Hakki Bekar 14 yıl önce Şikayet Et
    Bazen Tepem Atıyor. Hep uzayda mı buluyorsunuz Allah'ı? Bu resme bakan gözünüz, düşünen beyniniz, siz kendiniz yetmez misiniz canlı bir alamet olarak? En basit el hareketini bile aslında yapamayacak kadar beceriksiz insana bunları yapabilsin diye mesela ekstrapiramidal sistem diye bir şey yerleştirilmiş. Ama bunlar çoktan aşılmış olmalıydı. Her uzay fotoğrafının altında böyle yorumlar görünce canım sıkılıyor: Şüpheniz mi var?
    Cevapla
  • davut öner 14 yıl önce Şikayet Et
    kainat. ALLAH CC şöyle buyuruyor. Haydi çevir gözünü gök yüzüne görebilirmisin bir çatlak, bir kusur. Sonra tekrarçevir,o göz, güçsüz, yorgun bir halde sana döner.Sonsuz kudreti olan ALLAH IM SEN NE BÜYÜKSÜN.
    Cevapla
  • ANTİLAİKÇİ MAYIN 14 yıl önce Şikayet Et
    LAİKLİK BURADA GEÇMİYOR GALİBA!. AYM, CHP, sevgili 'our boys'.. Kapatın şu uzayı ne bu böyle ya! Herkes Allahın gücü diyor laiklik madara oldu olacak şey mi:)
    Cevapla
  • metin hırçın 14 yıl önce Şikayet Et
    yıldızname. Tuba-yi hilkatten semavat şıkkına, hep Kehkeşan ağsanına Bir Cemil-i Zülcelal'in dest-i hikmetiyle takılmış, binler güzel meyveleriz biz Şu semavat ehline birer mescid-i seyyar, birer hane-i devvar, birer ulvi aşiyane, Birer misbah-ı nevvar, birer gemi-i cebbar, birer tayyareyiz biz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Güneş'te olağanüstü patlama! Dünyada 19 yıl sonra bir ilk! Tüm geceyi aydınlattı
Bakan Göktaş: Evlilik kredisinde ilk ödeme 21 Mayıs'ta