En iyi yerli arama motorları

Arama motoru savaşlarına yavaş yavaş, Türk'ler de girmeye başladı. Yerli arama motorları belki Google kadar özgün ya da güçlü değil ama yine de sanal dünyada var olma savaşları veriyorlar.

En iyi yerli arama motorları
En iyi yerli arama motorları
GİRİŞ 31.07.2010 00:00 GÜNCELLEME 31.07.2010 00:00
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

İnternet giderek büyüyüp sonsuz bir okyanus haline geldikçe, arama motorlarının önemi de bir o kadar artıyor. İnsanlar eskiden portal'lar ve belir başlı siteleri gezerek tüm günlerini harcayabiliyordu.(Microsoft Web Servisleri)

Ancak şu anda internet o kadar geniş ve kapsamlı bir halde ki, aradığımız şeyleri bulmak için aracılara ihtiyacımız var.


Türk arama motorlarına da bir şans verin

 

Yerli rakipler azimli

İşte bu aracılar ise arama motorları oluyor. Google özel sistemi ve basitliği sayesinde 90'lı yılların efsanevi çoğu arama motorunu silip süpürdü. Günümüzde tekel haline gelen Google yeri geldi mi devletlere bile kafa tutacak kadar güçlendi. Bu durumdan rahatsız olan kullanıcılar ise tekele karşı alternatif arama motorlarını destekliyor.(Google'a Alternatif 10 Arama Motoru)

 

Google'ın yerli rakipleri olduğunu da biliyor muydunuz? Birçoğu amatör olsa da bu siteler de bazı ihtiyaçlarınıza hitap edebilir. Bu motorlar doğru yatırımlar sayesinde birgün tüm dünyada bizi temsil edebilir. Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net, yerli yapım arama motorlarını biraraya getirdi.

 

Com.tr'li arama motoru

 

Yerli bir arama motorunun ihtiyacı olan en büyük kişisel özellik  .com.tr uzantılı bir adres. Ara.com.tr bu kişilleştirmeye ulaşmış. Site üzerinden aradığınız konuyla ilgili, web adresleri, fotoğraf ve videoya ulaşabiliyorsunuz.

Bu her arama motorunda standart olan bir şey ancak Ara.com.tr rakiplerinde olmayan bir detayı da sonuçlarına eklemiş. Türk halkı herşeyin fiyatını öğrenmek ister. Bu arama motorunda da fiyat öğrenme özelliği bulunuyor.

Diğer motorları görmek için tıklayınız

::  Sizce birgün Google'le yarışacak bir arama motoruna sahip olacak mıyız?

SDN - http://shiftdelete.net

YORUMLAR 9
  • Ömer 7 yıl önce Şikayet Et
    vuhuv'u denemenizi öneririm, ben kullanıyorum vede çok memnunum
    Cevapla
  • emre altıparmak 13 yıl önce Şikayet Et
    boş tartışma bunlar. google den daha iyisini hiç kimse yapamaz hadi bizi geçtik diyelim dünyada var mı daha iyisi yok birileri yeni yeni yapmaya çalışırken adamlar zaten uzaya çıkar yani hep öndeler bu yüzden hiç tartışmaya gerek yok ara.com.tr ise sadece sahibine para kazandırmak için yapılmış google alt yapısına sahip bir site yani öyle milliyetçi duyguları kabartacak bir durum söz konusu değil
    Cevapla
  • serkan 13 yıl önce Şikayet Et
    GİRİŞ SAYFANIZ. benim giriş sayfam Googleydi. değiştim ara.com.tr yaptım. destek böyle verilir. hadi sizde değiştirin. !!
    Cevapla
  • fahrettin yavuz 13 yıl önce Şikayet Et
    devlet destekliyor bırakın babanızı siz yapın. laf üretmeyelim arkadaşlar google türkiye cumhuriyetine kafa tutacak kadar terbiyesizleşti ben arama sayfamı türk sitesine çevirdim el birliği ile yahudiden kurtulalım bi omuzda siz verin
    Cevapla
  • MUHAMMET AKSAKAL 13 yıl önce Şikayet Et
    DEVLET DESTEK VERİRSE BABAMDA YAPAR. Bir yorumcumuz gibi çoğu insanda başarının gerçekleşmesini devletin veya bir başkasının desteğiyle gerçekleşeceğinde hemfikirancak başarının birşey ortaya koymak değil ortaya koyduğun fikrin zeminin hazırlayıp yani ona desteği kendin oluşturmandır. yoksa desteği verirsen dünyayı fethedecek milyonlarca insan var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yıllar sonra müjdeli haber! Türkiye ekonomisinde peş peşe gelişmeler...
1 ayda yaptıkları tek iş bu!CHP'li belediyeler icraatta değil tabela avcılığında yarışıyor