Akademisyenler IŞİD'i masaya yatırıyor

İskele Sancak'ın bu haftaki programında Ortadoğu'yu sarsan IŞİD örgütü ilahiyatçılar ve tarihçilerle mercek altına alınıyor.

Akademisyenler IŞİD'i masaya yatırıyor
Akademisyenler IŞİD'i masaya yatırıyor
GİRİŞ 18.09.2014 13:54 GÜNCELLEME 18.09.2014 13:54

Kanal 7 Türkiye ve dünya gündemini İskele Sancak ile takip ediyor. Mehmet Acet’in moderatörlüğünde ekrana gelen İskele Sancak'ta bu hafta; Irak, Suriye bölgelerinde terör estiren IŞİD ele alınacak. Programda, IŞİD gibi örgütlerin kaynakları konuşulacak. IŞİD’in ele geçirdiği yerlerde özellikle türbelere saldırmasının gerekçelerini ilahiyatçılar yorumlayacak. Programda ayrıca Ortadoğu’da yıllardır devam eden Haricilik, Vahabilik ve Selefilik gibi akımların oluşturduğu sorunlar tartışılacak. ‘‘Haricilik, Vahabilik ve Selefilik ne demektir? İslami kaynaklarda bu tür yapıların yeri var mı? Tarihte Selefi ve Harici akımlar ne tür sorunlara yol açtı?’’ gibi sorular ilahiyatçılar ve tarihçilerin konuk olacağı İskele Sancak’ta yanıt bulacak.
 
Türkiye’nin demokrasi platformu İskele Sancak, Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet’in yönetiminde her Cuma 00:15’te canlı yayınla Kanal 7’de.
 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Brezilya'da felaket! Acı bilanço paylaşıldı! Türkiye'den açıklama geldi
İl il en uzun yaşam süresinin olduğu şehirler belli oldu! İşte illere göre yaşam süreleri