BRT'nin HD Stüdyosu'nu Arınç açtı

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRT) HD Stüdyosu Başbakan Yardımcısı Arınç'ın da katıldığı bir törenle açıldı.

BRT'nin HD Stüdyosu'nu Arınç açtı
BRT'nin HD Stüdyosu'nu Arınç açtı
GİRİŞ 15.11.2014 22:49 GÜNCELLEME 15.11.2014 22:49
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Açılış törenine KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TRT Genel Müdürü Şenol Göka, BRT Müdürü Mete Tümerkan ve diğer konuklar katıldı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç açılışta yaptığı konuşmada, TRT'nin bir dünya markası haline gelen önemli bir kuruluş olduğunu ifade ederek, TRT'nin de BRT gibi kamu yayıncılığı yaptığını anlattı.

TRT'yi 5 kanalla aldıklarını, bugün ise 15 kanala çıkardıklarını söyleyen Arınç, hedeflerinde İngilizce yayın yapan bir kanal daha olduğunu, ondan sonra başka bir kanal arayışı içine girmeyeceklerini belirtti.

BRT ve TRT'nin benzer kuruluş amacında çalıştığına dikkati çeken Arınç, BRT'nin yayıncılıkta kaliteyi ön planda tutması gerektiğini vurguladı.

TRT ile BRT arasında yapılan işbirliği protokolü ve HD stüdyoların hazırlanması sürecine değinen Arınç, HD stüdyolar için yaklaşık 6 milyon lira harcadıklarını anlattı. Yapılan her şeyin artık BRT'nin olduğunu vurgulayan Arınç, HD yayın ve modern stüdyolarla Kıbrıs Türkleri'nin haklı davasının daha başarılı şekilde dünyaya duyurulacağına inandığını belirtti.

KKTC'nin basın-yayın kuruluşu olan TAK ve BRT'nin önemine değinen Arınç, günümüz gelişen dünyasında basının çok iyi kullanılması gerektiğine işaret etti. Gelişen teknoloji içinde dijital medyanın öneminin arttığını, teknolojinin yakından takip edilerek, bunun iyi kullanılması gerektiğini söyleyen Arınç, "Sesimizi dünyaya doğru şekilde duyurmalıyız. 24 saat yayın yapan bir kanalda, herkesin aradığını bulacağı bir yayıncılık yapılmalı" dedi.

Arınç, Anadolu Ajansı'nın dünyadaki ilk 5 ajans arasına girmek için çalıştığını, TRT'nin de BBC'yi geçebilmek için uğraş verdiğini anlattı.

TRT'ye böyle güzel bir işi kazandırdığı, BRT'yi de TRT gibi bir kurumla işbirliği yaptığı için kutlayan Arınç, "KKTC'de yaşayanlar hizmetin de, televizyon yayıncılığının da iyisine layıktır. Hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu da BRT'nin 51. yayın yılına gireceğine dikkat çekerek, BRT'nin kurulduğu günden bu yana Kıbrıs Türk halkının haklı sesini hem ülkeye, hem de dünyaya duyurmak için çalıştığını anlattı.

Değişen teknolojiye bağlı olarak, taleplerin arttığını, daha kaliteli, daha süratli yayının talep edilmeye başlandığını söyleyen Başbakan Yorgancıoğlu, bu şartlar altında BRT'nin de günün koşullarına uygun yayın yapmasının hedef olduğunu kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • deniz 9 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Arınç biraz dik dursaydınız Babacan Başbakandı...ama CB konutu çıkışınız iyiydi...
    Cevapla
  • şakir sarı 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamın iki lafın dan biri mutlaka yalan da diğerinin de doğruluğu şüpeli... Sen açılış yap konuşma . Konuşunca palavra sıktığın anlaşılıyor...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Brezilya'da felaket! Acı bilanço paylaşıldı! Türkiye'den açıklama geldi
Protestocu gençleri hedef aldı! Skandal sözler: Filistinlilerin işgal ettiği topraklar…