TRT'yi kampüse sokan yarışma

TRT Okul ekranlarına uzun süredir yayınlanan yarışma programı büyük beğeni topladı.

TRT'yi kampüse sokan yarışma
TRT'yi kampüse sokan yarışma
GİRİŞ 23.12.2014 18:30 GÜNCELLEME 23.12.2014 19:13

TRT Okul ekranlarında yayınlanan “Kripteks” ise birçok açıdan diğer yarışma programlarından farklılaşarak izleyicileri ile buluşuyor. 

KAMPÜSTEN EVLERE

Yarışmanın, yönetmenliğini ve yapımcılığını üstelenen Hasan Yıldız’ın önderliğinde geniş bir ekibin uğraşları sonucunda ekranlara gelen Kripteks, diğer yarışmalar ile arasında kalın bir çizgi çekiyor.

Şehir şehir dolaşıp gençlerle kucaklaşan Kripteks ekibi üniversite kampüslerinden TRT Okul izleyicilerine ulaşıyor. Türkiye’nin önemli yapımcılarından olan ve Hasan Yıldız gibi Erzurumlu olan Acun Ilıcalı da gençlere yatırım yaparak yola çıkan isimlerin başında geliyor. Sinema sektöründe sıkça karşılaşılan yapımcı-yönetmen kavramına yarışma sektöründe ise Acun Ilıcalı ve Hasan Yıldız öncülük ediyor.

ŞEHRİ VE ÜNİVERSİTEYİ TANITIYOR

Türkiye’nin dört bir tarafında üniversiteleri ziyaret eden Kripteks, gençler ile yakın temas kurarak yeni yeteneklerin keşfedilmesi noktasında da önemli rol oynuyor. Paranın hedef haline getirildiği yarışmalarda eğlence kavramı ağırlığını kaybederken Kripteks’te durum tam tersi işliyor.

Öğrenciler kendilerine verilen şifreleri en kısa sürede çözerek yeni şifreler için vatandaşlardan yardımlar alıyorlar. Şehrin tarihi ve turistik noktalarında gizli olan şifrelerle büyük ödüle ulaşılan Kripteks yarışmasında kaybeden olmuyor. Şehirlerin ve üniversitelerin tanıtılmasında da önemli bir rol oynayan Kripteks yarışması gençler, üniversiteler ve şehirler arasında yeni bağlar kuruyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fitili ateşleyen Güney Afrika'dan bir İsrail adımı daha! Resmen harekete geçtiler
Güneş'te olağanüstü patlama! Dünyada 19 yıl sonra bir ilk! Tüm geceyi aydınlattı