Sınırı kana bulayacaklardı!

Ülke TV’deki “Söz Bitmeden” programında, 1 hafta önce emniyet birimlerinin ele geçirdiği bombaların görüntülerine ulaştı.

GİRİŞ 23.02.2015 19:00 GÜNCELLEME 23.02.2015 19:03

Dünya Türk Silahlı Kuvvetleri’nin önceki gece Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu’nun tahliye edilmesini konuşurken Ülke TV’deki “Söz Bitmeden” programında, operasyondan 1 hafta önce emniyet birimlerinin ele geçirdiği bombaların görüntülerine ulaştı. Birer gün arayla araç içinde ve bir evde ele geçirilen toplam da 10 kilogram ağırlığında olan bombalar yakalanmamış olsaydı, belki de Şah Fırat operasyonu sabote edilmiş olacaktı.

ARAÇ PLAKA TESPİT SİSTEMİ DEVRE DIŞI BIRAKILMIŞTI

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü geçtiğimiz aylarda 2'si emniyet müdürü olmak üzere 6 polis memurun, MOBESE kameralarındaki araç plaka tespit sistemini (PTS) devre dışı bıraktığını tespit etmişti. Bu kapsamda 2 emniyet müdürü ile 4 polis açığa alınmıştı. Sistemin devre dışı kalmasıyla birçok patlayıcı yüklü aracın sınırdan geçtiği tahmin ediliyor. Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü’de bu ihtimali göz önünde bulundurarak, şüpheli araç ve şahısları yakın takibe aldı. Emniyet güçlerinin sıkı takibi sonucunda 14 ve 15 Şubat tarihlerinde Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde araçta ve bir evde yapılan aramalarda çok sayıda patlayıcı madde ele geçirildi. O bombaların görüntü fotoğraf ve bomba uzmanlarının hazırladığı raporlar “Söz Bitmeden” de yayınlandı.

7,5 KİLO BOMBAYLA SURUÇ’U KANA BULAYACAKLARDI

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Süleyman Şah Türbesi’nin tahliye operasyonundan 1 hafta önce Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler 14 Şubat 2015 tarihinde saat 18.00 sıralarında Suruç İlçesi Kanal Sokak’ta beyaz renkli bir aracı durdurdu. Araçta yapılan aramada 1 adet uzaktan kumandalı, kullanıma hazır el yapımı basınç etkili patlayıcı ve 14 adet fitil ateşlemeli el yapımı bomba buldu.

Ayrıca programda yayınlanan fotoğraflara ve bomba uzman raporuna göre basınç etkili bomba, yangın tüpüne bağlı uzaktan kumandalı. Rapora göre ağırlığı 1 kilo 360 gram olan bombanın 200 metre alanda canlılar üzerinde etkisi olduğu belirtiliyor. Fitil ateşlemeli patlayıcıların toplam ağırlığı ise 6 kilo civarında. Toplamda 7 kilo 400 gram ağırlığındaki bombaların aynı anda patlaması halinde 500 metrelik alanı tahrip edecek güce sahip.

EMNİYET KAOS PLANINI BOZDU

Emniyet güçlerinin birer gün arayla, terör örgütü mensuplarının hazırladığı patlayıcıları ele geçirmesiyle büyük bir kaos ortamının da önüne geçtiği anlaşılıyor. “Söz Bitmeden”in emniyet kaynaklarından ulaştığı bilgilere göre, bombaların her birinin patlaması halinde Türkiye’nin Şah Fırat operasyonu yapabilmesi güçleşecekti. Ya da Mehmetçik Şah Fırat operasyonunu yaparken, Suruç’ta söz konusu bombalar patlatılacaktı. Ele geçirilen patlayıcılar ile ilgili soruşturma derinlemesine sürüyor. 13 Şubat 2014 tarihinde de Şanlıurfa'nın Suriye sınırındaki Suruç İlçesi'nde, polis kontrol noktası yanındaki çöp konteynerine konulan bombanın uzaktan kumandayla patlatılması sonucu, 1 özel harekât polisi ile 2 işçi yalanmıştı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
BM'nin tarihi Filistin kararı İsrail'i çıldırttı! Kürsüde antlaşmayı parçaladı
İl il en uzun yaşam süresinin olduğu şehirler belli oldu! İşte illere göre yaşam süreleri