Gençlerin Televizyon Oscar’ı Gençler Uçuyor’a

Düzce Üniversitesi Girişimcilik Topluluğu tarafından düzenlenen 3. Medya Ödülleri Düzce gerçekleştirilen görkemli törenle sahiplerini buldu

Gençlerin Televizyon Oscar’ı Gençler Uçuyor’a
Gençlerin Televizyon Oscar’ı Gençler Uçuyor’a
GİRİŞ 09.03.2015 17:59 GÜNCELLEME 09.03.2015 18:00

Düzce Üniversitesi öğrencilerinin 2014 Medya özel ödülü her Cumartesi saat 22.20’de  TRT Okul’da yayınlanan Ömer Ekinci ile Gençler Uçuyor Talkshow programının oldu.

Televizyon, müzik, spor, tiyatro, haber ve sosyal medya gibi 27 farklı kategoride 220 yıldızın yer aldığı 3. Medya Ödülleri için internet üzerinden yaklaşık 500 bin kişinin katılımıyla 7 milyon oy kullanıldı.

TRT Okul ekranlarında 30 haftadır ekrana gelen ve kendi alanında ezberleri bozmuş, sıfırdan kendi başarı hikayesini yazmış isimlerle gençleri stüdyo ortamında buluşturan ve hem keyifli, eğlenceli hem de gençlere ilham veren, ders çıkarmalarını sağlayan ilk televizyon programı olma özelliğini taşıyan Ömer Ekinci ile Gençler Uçuyor, sosyal medyada çok kısa sürede ciddi bir hayran kitlesi edinmeyi başardı. Yayında olduğu saatlerde Twitter’da ülke gündeminden düşmeyen program, iki kez de dünya gündemine girmeyi başardı.

İşte Gençler Uçuyor’un gençlerle buluşturduğu ezber bozanlardan bazıları

NASA’nın Mars’a gönderdiği Curiosity’i tasarlayan Türk mühendis Dr. Ahmed Akgiray, 35 yaşında aldığı Türkiye’nin en genç Profesörü unvanı hala geçilememiş Prof. Dr. Mim Kemal Öke, 3 kez dünya şampiyonluğu kazanmış milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Rize’nin Güneysu köyünden çıkıp genel müdürü olduğu THY’yi Avrupa’nın en iyi havayolu yapan Temel Kotil, Dünyaya şifa götüren gönüllü Türk doktorlarının kurduğu Yeryüzü Doktorları’nın başkanı Dr. Kerem Kınık,  200.000 üyesi bulunan ve 100. yılını kutlayan uluslararası JCI derneğinin ilk Türk başkanı İsmail Haznedar,  Şırnak Cizre’de Fen lisesinde okurken yaptığı keşifle Dünya Kimya Olimpiyatları’nda dünya 2. si olan 17 yaşındaki Miryem Bayram, kazada bacağını kaybettikten sonra spora başlayıp Dünya Şampiyonu olan vücut geliştirme şampiyonu Tolga Murat Balıkçı.

Dünyanın her yerinden Türk Gençleri ekran başında buluşuyor

Balkanlarda Makedonya, Arnavutluk, Kosova, Bosna-Hersek gibi Türk nüfusu yüksek olan ülkelerdeki Türkçe konuşan gençleri ve Avrupa’da Türk kimliğinden gitgide uzaklaşmaya başlayan 3. nesil göçmen Türk gençlerini de ekran başına çeken Gençler Uçuyor, telefon bağlantıları ile her hafta bir başka ülkedeki gençlerle konuşup onların sorunlarını dinliyor.

Cumartesi Stüdyoda, Hafta içi Anadolu’da bir şehirde

Gençler Uçuyor, her Cumartesi saat 22.20’de ekrana gelirken, her hafta da bir gün bir Anadolu şehrine çıkarma yapıyor. Programın yapımcısı ve sunucusu Ömer Ekinci, programda daha önce konuk ettiği bir ya da iki konuğuyla her hafta farklı bir şehre giderek üniversitelerde ya da belediyelerin kültür merkezlerinde Gençler Uçuyor programını yerelleştirerek sergiliyor.  Şimdiye kadar Şanlıurfa, Rize, Düzce, Elazığ ve Sakarya’da gerçekleşen Anadolu’da Gençler Uçuyor etkinliklerinde 11.000 genç ile temas kuruldu.

Hedefi Amerika’dan dünyaya talkshow

İlk programı olan Gençler Uçuyor ile televizyon sektörüne hızlı bir giriş yapan Ömer Ekinci aslında gençlerin yakından tanıdığı bir isim. Teknoloji sektöründe ilk 500’de 34. sırada olan Desnet Yazılım’ın kurucusu ve yöneticisi olan Ekinci, 2009-2010 yıllarında 2 yıl üst üste Türkiye’de Yılın Genç Girişimcisi seçildi. Son 5 yılda verdiği 300’den fazla konferansla 250 binden fazla gence ulaşan Ekinci, kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı olduğu 12 Yıldız Genç Liderler Derneği ile gençlere yönelik projeler geliştiriyor.  Gençler Uçuyor’u önce tüm Türkiye’de, sonra bölgede tanıtmak ve gençlerin sesi olan, gençlere hem keyifli hem de faydalı bilgiyi sunan bir program haline getirmeyi hedefleyen Ömer Ekinci, programı Amerika’ya taşımak ve tüm Dünya gençlerine hitap etmeyi hedefliyor. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD’de polis, siyahi askeri 6 el ateş ederek öldürdü
İl il en uzun yaşam süresinin olduğu şehirler belli oldu! İşte illere göre yaşam süreleri