Diriliş Ertuğrul'da 16. bölüm nefes kesecek

TRT'nin dönem dizisi Diriliş Ertuğrul'da 16. bölüm izleyenleri yine ekrana kilitleyecek.

Diriliş Ertuğrul'da 16. bölüm nefes kesecek
Diriliş Ertuğrul'da 16. bölüm nefes kesecek
GİRİŞ 06.04.2015 11:16 GÜNCELLEME 06.04.2015 11:16
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Ertuğrul, Halime’yi obaya getirmiştir. Artık Halep Emiri El Aziz, Halime’nin  ve Ertuğrul’un büyük aşkını görmüştür. Ama daha önemlisi, Halep Emirliğinin Tapınakçıların nasıl oyuncağı haline geldiğinin artık farkındadır.

Ertuğrul, İslam dünyasında dönen büyük bir fitneyi açığa çıkarıp, obasını kuşatan ordunun geri çekilmesini sağlamış,  sevdiği kızı da babasının otağına getirmiştir. 
 
Ancak Ertuğrul’u bekleyen sorunlar daha yeni başlayacaktır. Ertuğrul, Alpleriyle Turgut’u almak için Antakya Haçlı Kontluğu sınırları içinde bulanan Tapınakçı kalesine doğru yola çıkma kararı alır.



Gidecekleri günün gecesinde Halime ile olan aşkı iyice ayyuka çıkmıştır. Süleyman Şah ise oğlunu; bir vakitler isyan ettiği için öldürmek zorunda olduğu eski bir dostunun evlat edindiği kızı Gökçe ile evlendirmek istemektedir. Bununla da kalmamış, bu isteğini Ertuğrul’a vasiyet etmiştir. Ertuğrul büyük bir aşk çıkmazının içindedir. 

Tapınakçılar, Halep’te kurdukları fitne teşkilatlarının Ertuğrul tarafından çökertilmesinin ardından, intikam planlarını birer birer uygulamaya koyulurlar. Planların en büyüğü çeşitli  ilaçlar ve uyuşturucularla beynini yıkadıkları Ertuğrul’un Alpı Turgut’tur…

Selcan ve Kurdoğlu da, Ertuğrul’un büyük başarılarının ardından beylik yolunun açıldığının farkındadırlar. Kurdoğlu bir taraftan Tapınakçıların planlarına hizmet ederken bir yandan da Gündoğdu’yu hem babasına hem de Ertuğrul’a karşı dolduruşa getirmektedir. Selcan’da obaya Ertuğrul’un Halime’yi tekrar getirmesiyle kardeşinin şansının iyice azaldığını anlamıştır.  Ertuğrul’un Halime ile evlenmesini ve beylik makamına oturmasının engellemek için Kurdoğlu ile entrikalarına devam edeceklerdir. 

YORUMLAR 3
  • Mizan 9 yıl önce Şikayet Et
    Saçmalıkta sınır tanımayan bir dizi oldu. Tarihle alakası bile yok. Bizi fitnebaz birbiriyle dövüşen bir kavim gibi gösteriyor. Selcan zaten ayaklı şeytan. En ağırıma gidende Ertuğrul'un kin için Halep askerini öldürmesiydi. Ecdadım bu kadar rezil bir diziyi hak etmiyor.
    Cevapla
  • İbrahim 9 yıl önce Şikayet Et
    İYİ güzel de TARİHİMİZ de böyle değil ki.ÇOK ENTRİKA var.Kurtoğlu neden KÖTÜ karakter gösteriliyor.Ertuğrul'un YENGESİ ! Böyle OLAYLAR yokkkk !
    Cevapla
  • takipçi 9 yıl önce Şikayet Et
    Diriliş dizisini ekrana gelmesinde emeği geçen herkesten Allah razı olsun çok severek izlediğimiz dizi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!
Başıboş köpek saldırıları devam ediyor! Yaşanan son Aydın'dan...