Askerler sahneye çıkmaya hazırlanıyor

Hatay'da, İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde asker ve sivillerin katılımıyla oluşturulan tiyatro topluluğu sahneye çıkmaya hazırlanıyor.

Askerler sahneye çıkmaya hazırlanıyor
Askerler sahneye çıkmaya hazırlanıyor
GİRİŞ 13.03.2013 12:10 GÜNCELLEME 13.03.2013 12:10

Astsubay, subay, öğretmen, bankacı gibi çeşitli meslek gruplarından 17 kişinin bulunduğu tiyatro topluluğu, pazar günü sahneleyeceği ''Mustafam Kemalim'' adlı tiyatro oyunuyla izleyicilerin karşısına geçecek.

Necmi Asfuroğlu Anadolu Lisesi çok amaçlı salonunda provalarını sürdüren ekip, Çanakkale Savaşı'ndan başlayarak cumhuriyetin ilanına kadar geçen süreyi ve Mustafa Kemal Atatürk'ün yaşadığı anıları tiyatro oyunuyla anlatarak, halkla bütünleşmeyi amaçlıyor.

Tiyatro Topluluğu Yönetmeni Sezgin Kadıoğlu, ''Mustafam Kemalim'' adlı oyunun hazırlıklarına yaklaşık 2 ay önce başladıklarını ve pazar günü halkın karşısına çıkmayı sabırsızlıkla beklediklerini belirtti.

Oyunla Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatından yansıyan en önemli cümleleri ve olayları izleyiciye yansıtmaya çalışacaklarını ifade eden Kadıoğlu, ''Ekibimizde 8 asker bulunuyor. Tiyatro ekibinde bulunan arkadaşlar öyle bir hevesle geldiler ki, çok çabuk yol aldık. Askerlere oyunla ilgili hiç ses çalışması yaptırmadık, çünkü onları sesi çok gür. Askerler oyuna gayet güzel uyum sağladılar ve hiç sıkıntı yaşamadık'' diye konuştu.

Kadıoğlu, pazar günü sahneleyecekleri oyundan sonra farklı tiyatro oyunlarını da hazırlayarak oynamak istediklerini kaydetti.

''Mustafam Kemalim'' oyununun pazar günü saat 20.00'de Antakya Kültür Merkezi'nde halka açık ücretsiz olarak sahneleneceği bildirildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin şampiyonluk ihtimalleri! İşte tüm hesaplar...
Gelinin duvağını toplarken başından vurulmuştu: 3 aylık hamile kadından acı haber!