Büyükburç'ın kızları ön safta cenaze namazı kıldı

Ünlü sanatçı Erol Büyükburç'un cenaze namazı Levent Camii'nde kılındı. Kızları en ön saftaydı.

GİRİŞ 14.03.2015 15:55 GÜNCELLEME 14.03.2015 16:35
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazında Büyükburç'un kızları en önde saf tuttu. Evren Erol Büyükburç ve Özlem Kaya Büyükburç kılınan cenaze namazına eşlik etti. İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Ali Müfit Gürtuna da cenazeye katıldı.

Cenaze töreninde gazetecilere açıklamalar yapan Selçuk Ural sanatçılara vefasızlık gösterildiğini söyleyerek, "ABD'de Milli marşı en yaşlı sanatçı söylüyor. Bizde de Avrupa'dan yeni gelmiş bir arkadaşa söylettiler. Biz böyle komik bir ülkeyiz" dedi.

Hakan Peker de Büyükburç'la yakın zamanda karşılaştığını anlatarak, "Bir toplantıda sıraya girmişti.' Abi sen niye sıraya giriyorsun. Sen bizim öncümüzsün önde olman gerekir' dedim. Çok teşekkür etti bana" diye konuştu.

Gençlik yıllarından Büyükburç'un hayranı olduğunu söyleyen Özdemir Erdoğan, "Çok büyük bir şarkıcı ve birçok ilkleri başlatan sanatçı. Benim de hayran olduğum bir isim" şeklinde konuştu.

Orhan Gencebay da, "Bir ekoldü. İlklerdendi" diye konuştu. Büyükburç'un ilk büyük star olduğunu söyleyen Erol Evgin de " Herkesin hocasıydı" dedi. Erol Büyükburç'un cenazesi namazın kılınması ve helallik alınmasının ardından Zincirlikuyu Mezarlığında toprağa verildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 45
  • mustafa 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin. Allah gunahlarini affetsin. Bu arada hanimefendilerin once en azindan nasil namaz kilinir onu ogrenmeleri lazim. Ayrica cenaze namazi kilmanin bir kurali vardir ve hanimlar cenaze namazini diger namazlar gibi erkeklerin arkasinda kilarlar. Bunun feminizm ile falan alakasi yok. Kadin erkek esitligi ile de alakasi yoktur. Dinin geregidir ve gerektigince yerine getirilmelidir. Ne kadar laik ve ilerici olursaniz olun bu ornekte gosteriyor ki cocuklariniza en azindan belirli dini egitim vermeli, en azindan gusul abdesti almayi ve cenaze namazinizi kilabilecek kadar "Nasil namaz kilinir" ogretmelisiniz.
    Cevapla
  • ahmet 9 yıl önce Şikayet Et
    bunun gibi olaylarda adam gibi çıkıp bir tane hoca demiyorki ben bu namazı kıldırmam siz hangi dinin hocalarısınız çok merak ediyorum
    Cevapla
  • sorun 9 yıl önce Şikayet Et
    Erkeklerin de namazı olmadı. Mimar Sinan Camiinde de üst tarafta kadınlar vardı. Araya ayakkabılıklarla perde yapılmaya çalışıldı ama tam olmadı. Arada perde olmayan durumlarda kadının namazı olurken, erkeğin olmaz. Erkeklere yetmeyen durumlarda kadınların gelmeleri doğru değil, evde kılmaları onlar için daha hayırlıdır. Ferhat gibi bilmeyenler de atıp tutuyor malesef..
    Cevapla
  • m g 9 yıl önce Şikayet Et
    Bikere namazin ne olduğunu bilmiyorlar erkeklerle ceneze namaxi kiliyorlar sol eli sağ elin uzerinde
    Cevapla
  • taha 9 yıl önce Şikayet Et
    Saci acik namaz olmaz ve kadin erkegin arkasinda namaz kilar bunlar iyive sacmalamislar Allah hidayet versin bunlara
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Brezilya'da felaket! Acı bilanço paylaşıldı! Türkiye'den açıklama geldi
Türk SİHA’ların ‘yerli’ gözü: Milyar dolarlık mesele