Nouma: Bir Türk kızıyla evlenebilirim

Nouma Türklüğü o kadar benimsedi ki, Ermeni tasarısına kızıp Türk vatandaşlığına geçmeye karar verdi.

Nouma: Bir Türk kızıyla evlenebilirim
Nouma: Bir Türk kızıyla evlenebilirim
GİRİŞ 07.01.2012 10:19 GÜNCELLEME 07.01.2012 10:19
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Banu Duran'ın röportajı

Hep bizden biri gibiydi. Futbolu, yarışma programları, reklamlar derken her zaman hayatımızın renkli figürlerinden biri oldu. Kendisi de Türklüğü o kadar benimsedi ki, Ermeni tasarısına kızıp Türk vatandaşlığına geçmeye karar verdi. Bahsettiğimiz isim tabii ki Pascal Nouma!

Son açıklamalarınız çok konuşuldu... Gerçekten Türk vatandaşlığına geçecek misiniz; adınız da Numan mı olacak?
Tabii ki gerekli prosedürler oluştuğu taktirde Türk vatandaşı olacağım. Evim, işim, arkadaşlarım kısacası bütün hayatım burada. Türk olmak için illa Türkiye’de doğmak gibi bir şart yok. Ya burada gerekli süreyi doldururum ya da Türk biriyle evlenirim... İlerde neyin ne olacağını kim bilebilir. Eğer Türk vatandaşı olursam adımın bir yerine Numan’ı koymak isterim çünkü şu anki ismimi çok çağrıştırıyor...

* Sarkozy sizce nasıl bir devlet adamı; Ermeni tasarısından önce de kendisini sevmediğinizi söylemiştiniz?

Kendisini Recep Tayyip Erdoğan’dan daha fazla tanımıyorum ama bana samimi gelmiyor. Parlamentoda alınan o kararında belirli bir siyasi hesaplara dayandığı düşüncesindeyim.

* Şike olaylarının ardından eskisi kadar futboldan keyif alıyor musunuz?
Bu sene benim gibi birçok kişinin heyecanının kaçtığına inanıyorum. Bir de her 3 günde bir maç olması da insanları sıktı. Şu an için çok keyif aldığım söylenemez. Bunda biraz play-off sistemi de etkili olabilir, insanlar şaşkınlık içerisinde. Bence ligin heyecanı Mart gibi daha da artacak.

* Siz hiç şike olayına tanık oldunuz mu?
Benim futbol hayatımda şike hiç olmadı, görmedim de... Ancak bundan yıllar önce Bordeux ve Marsilya’nın şike yaptıkları tesbit edilmişti ve federasyon her iki takımı da ikinci lige göndererek cezalandırmıştı.

Tekrar futbol oynamak istiyorum ama artık çok geç


* Artık futbol oynamıyorsunuz malum. Nasıl geçiniyorsunuz; maddi zorluk çekiyor musunuz?
Maddi sıkıntım yok, çünkü uzun yıllar çeşitli ülkelerin büyük kulüplerinde profesyonel futbol oynadım. Ailemin ve çocuklarımın herhangi bir şeye ihtiyaçları yok. Burada da çalışıyorum, çok astronomik rakamlar olmasa da birşeyler kazanıyorum. Buradaki hayatım için yeterli oluyor. Geçirdiğim hastalık sonrası benim hayata bakış açım değişti açıkçası, çok parayla işim yok, ihtiyaçlarımı karşılayacak kadar kazanmak yetiyor.

* Futboldan erken koptuğunuzu düşünüyor musunuz? Yeniden futbol oynamak istiyor musunuz?
Bazen erken koptuğumu düşünüyorum ancak o zamanki şartlarda bırakmam gerekiyordu. Yaşım artık futbol oynamak için müsait değil, kaleci olsanız belki 40 yaşına kadar oynarsınız ama bir forvet için bu çok zor. Bazen maçlara gittiğimde canım çok istiyor ama yapacak birşey yok; herşey zamanında güzel. Eğer 10 sene geriye gitseydim, tekrar Beşiktaş formasını giymeyi çok isterdim.

* En beğendiğiniz 3 futbolcu kim?

Yabancılardan Amrabat, Alex ve Fernandes; yerlilerden GS’den Selçuk, Trabzonspor’dan Burak ve Beşiktaş’tan Egemen’i beğeniyorum.

Yakında radyo programım başlıyor

* Siz hangisisiniz; magazin figürü eski futbolcu, kazanova?

Kesinlikle eski futbolcu gibi hissediyorum.

Kadınların size büyük bir ilgisi var... Ne tür iltifatlar alıyorsunuz?
Öyle çok fazla iltifat almıyorum. Ben sıcakkanlı bir insanım, insanlar genelde samimiyetimi överler.

* Siz çapkın bir adam mısınız?

Bilmem, öyle miyim?

* Peki nasıl bir babasınız; çocuklarınızla yeterince ilgilenebiliyor musunuz? Bildiğim kadarıyla yanınızda yaşamıyorlar...
Elimden geldiğince ilgileniyorum, farklı annelerden iki çocuğum var. Oğlum daha küçük ama kızım 15 yaşında. Onlarla devamlı konuşurum, ya ben giderim ya onlar devamlı gelir. Geçtiğimiz ay 2 kez ben gittim, 1 kez onlar geldi. Hatta en son gittiğimde Cannes’da kızımla beraber gezdik, gittiği yerlerdeki işletmecilerin çoğu arkadaşım. Onlara da dikkat etmeleri konusunda uyarılarda bulundum. Orada ne yapsalar, bana hemen haberi gelir.

* Yeniden evlilik olabilir mi; evlilikle ilgili düşünceleriniz?
Neden olmasın, insan doğru insanı ve aşkı bulursa neden evlenmesin? Ben de evlenmek isterim tabii ki, özellikle Türk olması yüksek ihtimal.

* Yeni projelerinizden bahseder misiniz?
Halihazırda WTC kanalına program yapıyorum, o kanalın sahibi Demet Sabancı, kendisine büyük saygım var. 1 ay önce tam bana göre bir proje geldi, ön protokolu imzaladık. Çok hareketli ve neşeli, izleyenlerin çok hoşuna gideceğine inanıyorum. Şu ana kadar Türk televizyonlarında yapılmamış birşeyi yapıyoruz. Bir de Türkiye’nin en büyük radyolarından birinden hafta içi program yapmam için bir teklif aldım; 1 aydır üzerinde çalışıyoruz ve kısa zamanda yayında olacağız. Bunun yanında gelen reklam teklifleri var.

Girdiğim ortamlarda çok rahatımdır. İnsanlara selam veririm, gülerim, konuşurum. Ne kadınların ne de erkeklerin gelip benimle konuşmaya çekindiklerini sanmıyorum.

Vatan - Bizim Kahve

YORUMLAR 3
  • sleutel slot 12 yıl önce Şikayet Et
    pkk kampina git orada senin aradigin gibi coook. Buda soz sahibi oluyor T.C devletinde ve kendinden buyuk laf ediyor.
    Cevapla
  • ali eren 12 yıl önce Şikayet Et
    olduda bitti maşallah. iyi bilenmiş bir satır lazım,olduda bitti maşallah
    Cevapla
  • Kaya58 12 yıl önce Şikayet Et
    sende haklısın. seni hiç bir zaman sevmedim senin bu durumlarda ve seviyelerde olman bizim toplıumuzun bir ayıbıdır senin yerin ve mekanın gece külüpleridi,r seni alan kız türk kızı olamaz psıkopat
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'den BM'nin Filistin kararı hakkında ilk açıklama
İsrail'in ABD oyunu deşifre oldu! Dünyayı böyle kandıracaklar