Tayland Uygurlar için karar verdi

Tayland, Çin’e gönderilen 85’i erkek 24’ü kadın toplam 109 Uygur’a yapılan muamelenin yanlış olduğunu söyleyerek Uygurları savundu.

Tayland Uygurlar için karar verdi
Tayland Uygurlar için karar verdi
GİRİŞ 13.07.2015 13:16 GÜNCELLEME 13.07.2015 13:33
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Tayland hükümeti sözcüsü ülkede kalan 60 Uygur'un kimlik tespitlerinin ardından isteklerine bağlı olarak Çin'e ya da Türkiye'ye gönderileceklerini belirtti.

Çin'in devlet kanalında Uygur vatandaşların hepsi terörist gibi elleri kelepçeli ve başlarına siyah çuval geçirilmiş şekilde ülkelerine geri götürüldükleri görüntüleri yayınlamıştı.

Çin’de yayınlanan bu haberde 109 Uygur önce Türkiye’ye girip, ardından cihada katılmak için Suriye ve Irak’a gidip IŞİD gibi terör örgütlerine katılacakları iddia edilmişti. Ayrıca 109 kişinin 13’ünün zaten terör şüphelileri listesinde yer aldıkları da belirtildi.

Videoda Tayland’ın Songkhla bölgesinden havalanan uçağın Çin’de nereye gittiğine dair bir bilgi yer almıyor ve şu an Uygurların nerede olduklarına dair bir haber yok.

TAYLAND: İSTEDİKLERİ YERE GÖNDERECEĞİZ

Tayland hükümet sözcü vekili Sansern Kaewkamnerd yaptığı açıklamada geri kalan 60’a yakın Uygur için yapılan kimlik tespitinin ardından ülkelerinde herhangi bir terör suçu kaydı olup olmadığına bakılacağını ve herhangi bir sabit suçu bulunmayan Uygurların Çin ya da Türkiye seçeneklerinden istediklerine gidebileceklerini vurguladı.

Bazı kesimlerce bu mesaj geriye kalanların Türkiye'ye gönderileceğinin habercisi olarak yorumlandı.

YORUMLAR 15
  • 66Yozgat 8 yıl önce Şikayet Et
    Ya hu kardeşim diğer İslam Ülkeleri uyuyor mu ? arabı ezerler, diğer islam - arap memleketleri uyur Türkiye sahip çıkar, uyguru - türkmeni ezerler, diğer islam - türki memleketleri uyur (Kazalistan, Türkmenistan, Özbekistan vs vs ) Türkiye sahip çıkar,,, tek vijdan bizde mi var kardeşim,,,, Türkmenistan vs uğraşmıyor umursamıyor, Çin - Türkiye şeklindeki iki seçenekten bu anlaşılıyor
    Cevapla
  • islam 8 yıl önce Şikayet Et
    Kürt Türk arap uygar ezilmeye mahkûm ben müslümanım demedikce bu böyle devam eder ALLAHIM BİZ HIDAYETE ERDIRIR İNŞALLAH
    Cevapla
  • BOĞAÇ 8 yıl önce Şikayet Et
    Sene 1989 da bulgaryada bir furya bir furya.Güya oradaki Türklerin isimlerini zorla değiştiriyor,namaz kıldırmıyorlar felan felan.Yok belena kamplarında işkence yapılıyor.Bizlerde evlerde iki gözü çeşme hallerine ağlıyorduk. Geldilerki olay farklı imiş.Herkese malum.
    Cevapla
  • sabır 8 yıl önce Şikayet Et
    Niye geldiler. Kendilerimi geldi. Trenlere doldurulup zorunlu olarak mı geldiler hatırlıyoruz. Sizin gibi lere sağdan gelen şeytan diyoruz biz. Çok açık veriyorsunuz Bulgarya ???? Kimse kullanmaz. Bulgaristan deriz.
    Cevapla
  • OGEDAY 8 yıl önce Şikayet Et
    Suriyeliler az geldi.Birde 150 milyon Uygur'a da Türkiye'nin kapıları açılay dı tam olacaktı.Başına çuval geçirilmiş kişilerin Uygur olduğu ne malum.Ne oldu da durup dururken sözde Çin'liler Uygur'lulara baskıya başladı.Bir düşünün.Türkiye dünya insanlarının dert babası mı da,enerjisini eforunu boş sonu gelmez işlere harcıyor.Onlar tabi ki kardeşimiz.Tabi ki onların dar zamanında sahip çıkmalıyız.Fakat Kaynağı fitneci yayınlara dayalı haberlere inanıp da karışıklık çıkarmayalım.Alet olmayalım. Son yıllarda Çin ile yapılan anlaşmalarımıza bir bakın.Altında yatan gerçek,bu anlaşmaları sabote etmek isteyen devletler.Türk olarak saysak daha nice nice asimile olmuş Türk kavimleri var Çin de.
    Cevapla
  • tuncay 8 yıl önce Şikayet Et
    basina cuval gecirilenler almanmis,ama uygur kiligina girmisler.ayrica baski her zaman vardi,siddet her zaman vardi.eger türkiye disindaki türkleride ve müslümanlari takip etseydin haberin olurdu.ayica cin'le senin ticaret hacminne? kalitesiz mallari alip, bir dünya cari acik veriyorsun.git arastir ,sonra gel yaz.senin o yazdiklarini begenenlerde biraz arastirsin sonra okuduklarini begenip begenmeme karari versin....
    Cevapla
  • mohikan 8 yıl önce Şikayet Et
    150 milyon bile olsalar başımızın üzerlerinde yerleri var. gerçi bütün ortaasyadaki ve çindeki türklere uygurları eklesen o kadar tutmaz. daha mantıklı olanını ay sonunda cumhurbaşkanımız yapacak inş. güçle değil akılla (yumuşak güçle) sorunlar çözülecektir.
    Cevapla
  • sabır 8 yıl önce Şikayet Et
    Yanlış, 150 Milyon Uygur Yok. 30 Milyon kadar var. Yanlış, Çin de Asimile olmuş Nice Türk kavim yok. Yanlış Kaynağı fitneci yayınlar cumhuriyet, Hürriyet vb medya da almadı. Taylan hükümeti açıklama yaptı ve televizyonlarında çin kanallarından aktarma yaptı. Çin uzayda değil. Aç bak. Doğru olan kısım ise Türk Çin füze anlaşması için haberlerin gündeme alınması. Abd koktuğu kesin. Ama bu aralar nedense Kimde Kahrol ABD demiyor. Hepsi birden emperyalist kesildi geceden sabaha.
    Cevapla
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    kürtleri besliyoruz birazda onları besleyelim ne olur kürtler anca hainlik peşinde benin bir çok doğu türkistanlı arkadaşım var 1 tanesi 100 kürde bedel
    Cevapla
  • tabikii 8 yıl önce Şikayet Et
    sözlerinde çok haklısın, sana katıldım
    Cevapla
  • hanne 8 yıl önce Şikayet Et
    o 109 uygurun türkiyeye gelmesini çok istemiştim. çok yazık oldu. Allah yardımcıları olsun.
    Cevapla
  • BAY OZAMAN 8 yıl önce Şikayet Et
    sende kandile git.
    Cevapla
  • ozaman 8 yıl önce Şikayet Et
    sen oraya git...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özgür Özel-Bahçeli görüşmesi sona erdi: İlk açıklama geldi
Yunanistan dönere de salça oldu! Türkiye için yapılan tescil rahatsız etti