Kafede ders çalışana ücretsiz çay

Çankırı'da faaliyet gösteren kafede vizelere çalışan üniversite öğrencilerinden çay ücreti alınmıyor.

Kafede ders çalışana ücretsiz çay
Kafede ders çalışana ücretsiz çay
GİRİŞ 17.11.2013 14:28 GÜNCELLEME 17.11.2013 14:28

Kafe sahibi Zeki Çağlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müşteri kitlesini üniversite öğrencilerinin oluşturduğunu, bu nedenle onlara vize haftasında katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Sınavlarda başarılı olabilmeleri için bir araya getirdikleri öğrencilere çay ikram ettiklerini anlatan Çağlar, şunları kaydetti:

"Biz uygulamaya ticari bakmıyoruz. Sadece amacımız kazandığımızı paylaşmak. Çankırı Karatekin Üniversitesi, yeni bir üniversite. Öğrencilerimize çeşitli imkanlar sunmak için böyle bir yöntem geliştirdik. Herkesin elini taşın altına koyması lazım. Öğrencilerimizi ders çalışırken çay ikram ederek onları motive etmeye çalışıyoruz. Üniversite öğrencilerine küçük bir katkıda bulunmak için yola çıktık. Uygulamanın final sınavlarında da devam edecek."

Üniversite öğrencisi Derya Özyılmaz ise uygulamanın kendilerini mutlu ettiğini belirterek, "Sosyoloji ikinci sınıf öğrencisiyim. Bu uygulamayı çok beğendik. Arkadaşlarımızla kafede sınavlarımıza çalışıyoruz. Bu arada ikram edilen çayları yudumluyoruz" diye konuştu.

Kentte yeterli sayıda sosyal mekan bulunmadığına dikkati çeken Aziz Ceylan da kafenin sınavlara çalışabilmek uygun ortam sunduğunu dile getirdi.

"İki haftalık vizelere hazırlık yapıyoruz" diyen Ceylan, "Buraya gelip ders çalışıyoruz. Sınav vakti de ödevlerimizi burada yapıyoruz. Öğrencilere bedava çay dağıtılıyor. Bu uygulama final vaktinde de olsa çok iyi olur" ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kylian Mbappe ayrılığı resmen açıkladı
Blu Tv'nin sahibinden skandal sözler: İsrail katliamını böyle meşrulaştırdı!