HAK- PARlı tek başkana yoğun ilgi

Muş'un Konukbekler Beldesi'nde HAK-PAR'dan Belediye Başkan adayı olan evli ve 8 çocuk babası emekli Mahmut Subaşı, 876 oyla seçimi kazandı.

HAK- PARlı tek başkana yoğun ilgi
HAK- PARlı tek başkana yoğun ilgi
GİRİŞ 04.04.2014 15:31 GÜNCELLEME 04.04.2014 16:10

Muş'un merkeze bağlı Konukbekler Belediye Başkanlığı'nı kazanan Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) adayı 64 yaşındaki Mahmut Subaşı'yı kutlamak için vatandaşlar kuyruğa giriyor.

Geçtiğimiz pazar günü yapılan yerel seçimlerde Konukbekler Beldesi'nde HAK-PAR'dan Belediye Başkan adayı olan evli ve 8 çocuk babası emekli Mahmut Subaşı, 876 oyla seçimi kazandı. Subaşı, siyasete 1983 yılında SHP ile başladığını, 1990 yılında HEP'i kurduğunu, ardından Avrupa'ya giderek orada çeşitli Kürt derneklerinde çalıştığını belirtti. Türkiye'ye 2004 yılında dönen, 2006'da KADEP'i (Katılımcı Demokrasi Partisi) kurarak genel başkan yardımcılığı görevini üstlenen Subaşı, KADEP'in teşkilatlanmayı bitiremediği için yerel seçimlere HAK-PAR'dan aday olduğunu ifade etti. 'Molla' olduğuna işaret eden Mahmut Subaşı, Genel Başkan Kemal Burkay'ın telefonla arayarak kutladığını söyledi. Başkan Subaşı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Medrese mezunu imamım. HAK- PAR'dan aday oldum ve seçimi aldım. Buraya AK Parti Milletvekili Faruk Işık'ın beldesi demek yanlış olur. Burası hepimizin beldesidir. Sayın vekilin ne kadar akraba ve çevresi varsa, bizim de var. Halk bize inandı teveccühünü bizden yana kullandı. 876 oy aldım. Beldenin 1980 civarında seçmeni var. Kullanılan oy 1472. Bazı insanlar burada yoktu katılamadı."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gelinin duvağını toplarken başından vurulmuştu: 3 aylık hamile kadından acı haber!
İzmir'de nikah memurunda çirkin hareket: Burada resmî nikah kıyılıyor, dua edemezsiniz