Gökçek: Ankara'nın seçimi bitmiştir

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP adayı Mansur Yavaş'ın seçim sonuçlarına ilişkin Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı bireysel başvuruyu değerlendirdi.

Gökçek: Ankara'nın seçimi bitmiştir
Gökçek: Ankara'nın seçimi bitmiştir
GİRİŞ 28.05.2014 13:57 GÜNCELLEME 28.05.2014 13:57

Bir televizyon programında canlı yayın konuğu olan Başkan Gökçek, ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ankara seçimlerinde 124 bin oyun iptal edildiğini hatırlatan Başkan Gökçek, iptal edilen oyların en az yüzde 80'inin AK Parti'ye ait oylar olduğunun sandık başındaki görevliler tarafından da defaatle beyan edildiğini söyledi. "Bunlar hep yaparlar hem de ağlarlar" diyen Gökçek, şunları kaydetti:

"Anayasa Mahkemesi'ne yaptıkları başvurunun neticesini bildikleri halde yine başvuru yaptılar. Tesadüfen avukatları ile bizim arkadaşlar görüştü. 'Biz bunun bir işe yaramayacağını biliyoruz ama kamuoyunda kalmak, gündemde adımızın geçmesi için yaptık' diye açıkça itirafları var. Özellikle daha önce Anayasa Mahkemesi'nin aynı konuda, Baro Başkanlığı seçimi dolayısıyla yapılan itirazının reddi konusunda örnek bir kararı olduğu da ortada. Baro seçimlerinin iptal edilmesi için Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) müracaat ediyorlar. Bunun üzerine AYM, 'Yüksek Seçim Kurulu'nun kararları Anayasa ile bellidir. Anayasa'nın sınırı bellidir. Bu konu çerçevesinde yasaklanan konular yeniden değerlendirilemez' diye kestirip atıyor."

"GÜNDEMDE KALMAK İÇİN BÖYLE YAPIYOR"

Konuya ilişkin bazı gazetelerde özellikle Taraf Gazetesi'nde heyecan oluşturmak için bir metin yayınlandığına dikkat çeken Başkan Gökçek, "Haberde, 'AYM evrakı YSK'dan istedi. Bunu da bir ümit olduğunu ortaya koyuyor' şeklinde yazdılar. Aslında, CHP'nin adayı müracaat ederken, YSK kararını mahkemeye ibraz etmemiş, güya kendisi avukat ama konulardan o kadar uzak ve bilgisiz. Dolayısıyla gelmeyen evrak hangisi ise o evrak talep edilmiş. Bu beceriksizliği tam tersine sanki Anayasa Mahkemesi'nin bir ilgisi varmış gibi heyecan meydana getirmek, biraz daha kendinden söz ettirmek, biraz daha gündemde kalmak için yaptığı bir olay. Bu olay Allah'ın izni ile bitmiştir. Anayasa Mahkemesi'nin bu konuda örnek bir kararı vardır ve herhangi bir değişik neticenin çıkması mümkün değildir. Şu anda Anayasa Mahkemesi gerekli prosedürü tamamlıyor" şeklinde konuştu.

"CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE AK PARTİ ADAYI YÜZDE 50 İLE 58 ARASINDA OY ALIR"

Cumhurbaşkanlığı seçimini kimin kazanacağını konusundaki tahminlerinin sorulması üzerine Başkan Gökçek, oyun üzerine oyun oynanmasına karşın AK Parti'nin gösterdiği adayın yüzde 50 ile 58 arasında oyla kazanacağını düşündüğünü söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın istemesi halinde Cumhurbaşkanlığının hakkı olduğunu ifade eden Başkan Gökçek, ama gönlünden geçen, kişisel düşüncesinin ve parti teşkilatı dışındaki konuştuğu vatandaşların da yüzde 90'nın Başbakanın bir dönem daha kalması yönünde olduğunu kaydetti.


KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ernest Muci, Beşiktaş'ı kupada finale taşıdı
Guterres: Refah'a yapılacak bir saldırı insani bir kabus olacaktır