Topbaş'tan Ban Ki-Moon ile önemli görüşme

New York’ta BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon ile görüşen UCLG ve UNACLA Başkanı Kadir Topbaş önemli açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 27.06.2015 14:01 GÜNCELLEME 27.06.2015 14:07

Birleşmiş Milletler’de (BM) akil adamlardan oluşan “Sürdürülebilir Kalkınma Üst Düzey Siyasi Forumu”nda konuşma yapacak olan UCLG ve UNACLA Başkanı Kadir Topbaş, forum öncesinde New York’ta BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon ile “Ülkelerde Kalkınmada İstikrar"  konusunda görüş alış verişinde bulundu.

BM Genel Sekreteri ile ‘2015 Sonrası Kalkınma Raporu’nda UCLG ile yerel yönetimlerin yeri ve etkilerini konuşan Kadir Topbaş, aralarında İngiltere Başbakanı David Cameron, Liberya ve Endonezya Cumhurbaşkanları, Ürdün Kraliçesi, Mandela’nın eşinin de yer aldığı 26 kişilik üst düzey panelistler arasında BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon özel davetiyle yer almıştı.

UCLG dünya diplomasisinde aktif rol oynuyor

UCLG’ye verdiği destek için de Ban Ki-Moon’a teşekkür eden Topbaş, UCLG’nin dünya arenasında aktif bir oyuncu haline geldiğini vurguladı. Topbaş, “Sayın Ban Ki-Moon’un şahsi desteği ve BM’nin kurumsal desteği çok önemliydi” dedi.

Birçok devlet ve hükümet başkanının yer aldığı panelistler arasında olmaktan gurur duyduğunu ifade eden Topbaş, “Çalışmalarımız sonucunda ortaya konulan raporda ilk kez ‘Kentleşmenin Sürdürülebilir Kalkınma Gündemindeki Önemi’ne değinildi. Rapor, bu girişim sonrasında Eylül 2015'te BM’ye üye devletler tarafından kabul edilecek. Kentleşme ve yerel yönetimler sürdürülebilir kalkınmanın 11. hedefi olarak raporda yer alacak” diye konuştu.

Ban Ki-Moon: Topbaş’ın liderliğine ihtiyaç var…

Başkan Topbaş’a yürüttüğü çalışmalardan ve verdiği destekten dolayı teşekkür eden BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon’da “En önemli odak noktası yoksulluğu azaltmak. İnsan odaklı ve çevre dostu sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin kabulünden sonra yerel yöneticilere uygulama alanında büyük rol düşecek. Sayın Topbaş’ın liderliğine de bu konuda ihtiyaç duyulacak. Bu nedenle, önümüzdeki aylarda İstanbul’da yapılacak olan Dünya İnsanı Zirvesi’ni de çok önemsiyorum” şeklinde konuştu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Beşiktaş'a Ernest Muci piyangosu! İngiliz devi dudak uçuklatan rakamla geliyor
İl il en uzun yaşam süresinin olduğu şehirler belli oldu! İşte illere göre yaşam süreleri