Bu tuzağa dikkat... Ev almak isterken 198 bin TL dolandırıldı!

Mersin'de icra müdürünün ismini kullanarak icradan ucuza ev alma hikayesiyle bir şahıstan 198 bin TL dolandıran 2 şüpheli yakalandı. 2 şüpheli tutuklanırken, 90 bin 200 TL para ele geçirilip dolandırılan şahsa teslim edildi.

Bu tuzağa dikkat... Ev almak isterken 198 bin TL dolandırıldı!
Bu tuzağa dikkat... Ev almak isterken 198 bin TL dolandırıldı!
GİRİŞ 06.09.2022 13:30 GÜNCELLEME 06.09.2022 13:33
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İddiaya göre, Ev almak isteyen İ.N. kendisini Hacı ismiyle tanıtan K.B'nin Mersin icra müdürünün arkadaşı olduğunu kurumdan satışa çıkan dairelerde kolaylık sağladığını, icra yoluyla daire satın alınması durumunda kurum müdürünün 6 bin TL, kendisinin de 5 bin TL komisyon aldığını söyledi. İ.N. sözde 198 bin TL’ ye icradan satışa çıkacak daire için önden 98 bin TL, daha sonra da kendisini memur olarak Murat takma ismiyle tanıtan V.B'ye 100 bin TL verdi. Ardından şahıslara ulaşamayan ve daire ile ilgili bir gelişme olmayınca da dolandırıldığını anlayan İ.N. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Nitelikli Dolandırıcılık Büro Amirliği'ne başvurdu.

Polis, olayla ilgili çok yönlü kamera ve saha çalışmaları neticesinde şüpheli şahısların K.B. (56) ve V.B. (30) olduğunu tespit etti. Tespit edilen 2 şüpheli polis tarafından yakalandı. Şüphelilerin evinde ise 90 bin 200 TL para ele geçirilip dolandırılan şahsa teslim edildi.

Emniyette ifadesi alınan şüpheliler K.B. (56) ve V.B. (30) adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkartılan 2 şüpheli d e 'Nitelikli dolandırıcılık' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KAYNAK: İHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 6
  • abdullah 23 1 yıl önce Şikayet Et
    tamamen devletin hatası ,dolandırıcılar asılsaydı bu gün kimse dolandırıcılık yapmaya cesaret edemezdi.idarecilerimiz şapkalarını önlerine alsın ve iyi baksınlar 81 milyonun sorumluluğunu taşıyorlar bunun bilincinde olmalarını tavsiye ederim.
    Cevapla
  • hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    o vatandaşa da dolandırıcıların cocuklarını ve ailesini katletme hakkı doğdu vicdanen hiç bir sorumluluğuda yok al intikamını yok et sevdiklerini
    Cevapla
  • FaTiH 1 yıl önce Şikayet Et
    mağdur vatandaşında dolandırıcılardan farkı yok. rüşvet vererek icradan uygun fiyata başkasının malına çökmeye çalışmış...
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Hülle yaparak Ucuza kapatmak ne oluyor
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Ava giderken avlanmış
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kız kardeşiyle ayrı düşen küçük Kerem'in duygulandığı anlar yürekleri dağladı...
Kadirov'un durumu kötüye gidiyor! İşte yerine geçebilecek 4 isim...