Kerry: Suriye'den sarin gazı bulundu!

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye'den alınan örneklerde sarin gazı tespit edildiğini söyledi.

Kerry: Suriye'den sarin gazı bulundu!
Kerry: Suriye'den sarin gazı bulundu!
GİRİŞ 01.09.2013 16:41 GÜNCELLEME 01.09.2013 17:09
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Kerry, geçen hafta başkent Şam yakınlarında düzenlenen kimyasal saldırının ardından toplanan saç ve kan örneklerinde, son 24 saatte kendilerine ulaşan bilgiye göre, sarin gazı kalıntılarının tespit edildiğine işaret etti.

Kongre'nin Başkan Barack Obama'ya Suriye'ye askeri operasyon düzenlemesi için destek vereceğinden emin olduğunu dile getiren Kerry, Kongre'nin onay vermemesi durumunda Başkan Obama'nın kendi kendine karar alma yetkisine sahip olduğunu belirtti.

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'i masum insanların üzerinde kimyasal silah kullanan bir "katil" olarak niteleyen Kerry, "Bu, kimyasal silahların yol açtığı akıl almaz dehşetten başka bir şey değil. İşte Esed, kendi halkını bu dehşetle karşı karşıya bıraktı" dedi.

Kongre'nin, 9 Eylül'de toplanması bekleniyor.

YORUMLAR 6
  • ahmet tezli 10 yıl önce Şikayet Et
    Sıyrılmaya Çalışıyor. Abd ,İngiltere gibi kongreden veto gelmesini umuyor.O da olmasa hep dillendirdiği sınırlı operasyonunu yapar 24 saat falan boş binaları(esede herşeyini taşıması için bolca zaman verdi zaten) bombalar ve işte sözümün arkasında durdum ve Suriye ye kimyasal kullandı diye operasyon yaptım deyip çekilir köşesine.Daha önce yapılan yorumlarda denildiği gibi 11 eylül hasssasiyeti kullanılarak büyük ihtimal kongreden olumsuz bir karar çıkar.
    Cevapla
  • Gülderyası 10 yıl önce Şikayet Et
    ABD yine şeytanlık peşinde!. Aslında bu kimyasal saldırı tüm insanlığa karşı işlenmiş ciddi bir suçtur.ABD, 11 Eylül yas gününü yaklaştığını görünce işi biraz geciktirmeye çalıştı ve 9 Eylülde açılacak olan kongreleri ona bir ilaç oldu.Kongreleri lehte karar verecek güce sahip olsa da; 11 Eylül'ün yaklaştığını görünce Obama'yla aynı düşünecek ve 11 Eylül'de müslüman bir ülkeye operasyon yaparak bir intikam daha alacaklar.Yani ABD aptalı, bir taşla iki kuş vuracak.
    Cevapla
  • NİSA NUR 10 yıl önce Şikayet Et
    TEFRIKA. hep bunlar mezhep çatışması. sünni-şii-vehhabi aslında temelde aynı inanç ama teferruatlar ve tarihsel olaylar nedeniyle bir düşmanlık başlamış gidiyor ve bu düşmanlık bu gün belirli çevreler tarafından körükleniyor. teferruattan tefrika doğar.dinde teferruata girmemeli. bize islamın beş şartı yeter. bırakalım şu mezhepçiliği artık yoksa müslüman kanı dökülmeye devam edecek. bütün dünya müslümanları birbirlerini öldürüyorlar sırf mezhepçilik yüzünden. ölende müslüman öldürende. ölende allahu ekber diyor öldürülende ve hala şu mezhep haktır şu mezhep batıl diye bağıran hocalarımız var. mezhepçilik yapan herkes bilsin ki , eli müslüman kanına bir şekilde bulaşmıştır yada bulaşacaktır.
    Cevapla
  • bilge fen 10 yıl önce Şikayet Et
    O gazi Suriyeye. 300 amerikalı diplpmatin getirdiğinide biliyormusunuz (söyleyebilirmisiniz...)
    Cevapla
  • turhan aktaş 10 yıl önce Şikayet Et
    saldırıyı. 11 eylül e denk getirecekler gibime geliyor ve insanın kafası karışıyor gerçekten...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ernest Muci, Beşiktaş'ı kupada finale taşıdı
Anayasa Hukukçusu uyardı! Bu hata tekrar yapılmamalı