ABD'den flaş açıklama! Köprüleri attılar

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore'nin Japon topraklarının üstünden geçen füze denemesinin ardından bugün Twitter hesabı üzerinden açıklama yaptı.

ABD'den flaş açıklama! Köprüleri attılar
ABD'den flaş açıklama! Köprüleri attılar
GİRİŞ 30.08.2017 16:27 GÜNCELLEME 31.08.2017 10:43
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump, resmi Twitter adresinde Kuzey Kore ile ilgili açıklama yaptı. Trump, "konuşmak, cevap değil" diyerek Kuzey Kore ile olan tüm diplomatik müzakereleri reddetti.

Pyongyang yönetimi, Japonya'ya karşı balistik bir füze ateşlemesi yapmış ve uluslararası kınama almıştı. Donald Trump, "ABD, 25 yıldır Kuzey Kore ile konuşuyor ve onlara para harcıyor. Konuşmak, cevap değildir!" açıklamasını yaptı.

KUZEY KORE LİDERİNDEN AÇIKLAMA: BU İLK ADIM

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ise, dün fırlatılan ve Japonya'nın üzerinden geçen orta menzilli balistik füzenin, ordusunun "Pasifik'te gelecekteki askeri operasyonlarının ilk adımını oluşturduğunu" söyledi.

Kuzey Kore resmi haber ajansı KCNA'ya açıklama yapan Kim, ülkesinin, stratejik savunmasını geliştirmek üzere gelecekte de Pasifik'i hedef alan füze denemeleri yapmayı sürdüreceğini vurgulayarak, son füze denemesinin Guam Adası'nı da içeren "Pasifik'te gelecekteki askeri operasyonlarının ilk adımı" olduğunu bildirdi.

TRUMP, DÜNDE MÜDAHALE SİNYALİ VERMİŞTİ

ABD Başkanı Donald Trump, Japonya'nın Kuzey Kore'nin yeni balistik füze denemesi yaptığını ve füzenin Japonya'nın üzerinden geçtiğini duyurmasının ardından dün yazılı bir açıklama yayımlamıştı.

Açıklamada, "Bu rejim ne komşularına, ne diğer Birleşmiş Milletler üyelerine, ne de asgari uluslararası davranış standartlarına en ufak saygısı olmadığını gösterdi. Bu tehditkar ve istikrarsızlaştırıcı tavır Kuzey Kore'nin bölgede ve dünyadaki diğer ülkeler arasında yalnızlaşmasını hızlandıracaktır. Bütün seçenekler masada" ifadelerini kullanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 23
  • Saim çakır 6 yıl önce Şikayet Et
    Kafirlerin zulmü artı müslümanlar üzerinde bunun bir hesabı olacak İNŞALLAH
    Cevapla
  • Aydın58 6 yıl önce Şikayet Et
    Kore: rusya ve çin tarafından Abdye karşı desteklenerek hedef şaştırılıp Suriyeden uzaklaştırılmaya çalışılıyor. Hep başkalarının topraklarında savaşıyorlar...
    Cevapla
  • GERÇEKLER ACIDIR 6 yıl önce Şikayet Et
    sen kimsin de bir ülkenin iç işlerine karışıyorsun sen kimsin de ne yapıp yapamayacağına karar verirsin sen nükler füze ve başlıkları üretiyorsun hangi hakla neye dayanarak ben üretirim sen üretmezsin dersin umarım k.kore abd nin sonu olur.
    Cevapla
  • Yılmaz 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu ABD nin son çırpınışları inş.
    Cevapla
  • koRe 6 yıl önce Şikayet Et
    Sıkar biraz kore ırak veya suriye degil silah gerçekten var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Güler'den müttefiklere mesaj: Aklımızla dalga geçmesinler!
Kadınların futbol maçında kavga çıktı! 7 kişi yaralandı...