Onlarca askeri birlik sevk edildi

Şiddetli çatışmaların devam ettiği Afganistan'ın güneyindeki Helmand kentine onlarca askeri birlik sevk edildi

Onlarca askeri birlik sevk edildi
Onlarca askeri birlik sevk edildi
GİRİŞ 23.12.2015 09:42 GÜNCELLEME 23.12.2015 09:42
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Afganistan Güvenlik Konseyi Sözcüsü Tawab Gorzang, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özel harekat ve hava birlikleri başta olmak üzere, Helmand kentine onlarca askeri birlik gönderildiğini söyledi.

Taliban militanlarının iki gün önce, Helmand'ın Sangin ilçesini ile geçirdiği kentte savaş haritasının yakın günlerde Afgan güvenlik güçlerinin lehine değişeceğini vurgulayan Gorzang, kentin Gereşk, Vaşir, Hanşin ve Marce ilçelerinde şiddetli çatışmaların devam ettiğini bildirdi.

Gorzang, Afgan hükümetinin Helmand kentindeki savaşla çok yakından ilgilendiğini, savunma ve içişleri bakanlıklarının bölgedeki güvenlik güçlerinin tüm ihtiyaçlarının karşılanması için seferber olduğunu belirtti.

Savunma Bakanlığı Sözcüsü Devlet Veziri ise, Afgan ordusunun özel kuvvetlerinin son iki günde kentte 200'ün üzerinde operasyon gerçekleştirdiğini ve hava kuvvetlerinin hava saldırıları dahil 300'ün üzerinde uçuş gerçekleştirdiğini aktardı.

Veziri, Helmand kentinde Taliban'ın yanında çok sayıda yabancı militanın da Afgan güçleriyle çatıştığını, devam eden savaşın bölgedeki istihbarat örgütleri tarafından desteklenen bir savaş olduğunu iddia etti.

Vaziri, "Helmand kentinin neredeyse tüm ilçelerinde Taliban ve Afgan güçleri arasında cephe savaşları devam ediyor. Güvenlik güçlerimiz bu savaşları kontrol edebilmek için ellerinden gelen her şeyi yapıyor, Helmand'da çoğu askerlerimiz bir yıldır hiç izin kullanmadı ve evlerine gitmedi" dedi.

Senato Üyesi Şer Mohammed Ahundzadeh, yaptığı açıklamada, Helmand kentinin tüm ilçelerinde güvenlik durumunun kritik olduğunu belirterek "Eğer güvenlik güçleri kışın Taliban'ın kontrolündeki bölgeleri ele geçiremezse, ilkbaharda Helmand kenti tamamen Taliban eline geçecek" ifadesini kullandı.

Helmand Vali Yardımcısı Mohammad Can Rasulyar, daha önce yaptığı açıklamada, Afgan güçlerinin Helmand'da her gün çok sayıda kayıp verdiğini, daha fazla asker takviyesi yapılmaması durumunda kentin Taliban kontrolüne geçebileceğini söylemişti.

Daha önce Helmand'ın üç ilçesini kontrolü altında tutan Taliban, son iki haftada Hanşin ve Sangin ilçelerini de ele geçirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • enes 8 yıl önce Şikayet Et
    yiyin birbirinizi rusya destekçiniz olsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor