Aracıyla PKK sempatizanlarını ezip kaçtı

İsviçre'de eylem yapan yüzleri maskeli, elleri taşlı sopalı bir grup PKK sempatizanın üzerine kimliği belirsiz bir kişi aracını sürdü.

GİRİŞ 13.09.2015 14:14 GÜNCELLEME 14.09.2015 07:18
Bu Habere 117 Yorum Yapılmış

İsviçre'nin Bern kentinde Helvetiaplazt Meydanı'nda Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD) İsviçre Şubesi, Türkiye'de son dönemde yaşanan terör olaylarını protesto etmek amacıyla bir yürüyüş düzenledi.

Fakat protestocuların meydana girmesini, yüzleri maskeli ve ellerinde taş ve sopa taşıyan bir grup PKK sempatizanı engellemek istedi. Bunun üzerine İsviçre polisi çıkan olaylara müdahale etti. Olayları engellemek isteyen polis önce uyarı yaptı, grup dağılmamakta ısrar edince plastik mermi ve biber gazı kullandı. Yaşanan arbedede yaralananalar oldu ve ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

UETD İsviçre önderliğindeki grup meydandan İstiklal Marşını söyledikten sonra ayrılırken, PKK sempatizanı grup ise bir süre daha eylemlerine devam etti.

Olaylar devam ederken kimliği belirsiz bir kişi, protestocu grup üzerine aracını sürdü. Araç protestoculara çarptı ve hızla ilerledi. Bu anlar etraftaki vatandaşlar tarafından görüntülendi.

YORUMLAR 117
  • Cenk 8 yıl önce Şikayet Et
    Adamda ne şoförmüş be mübarek soldaki aracı nasıl ayarlamış duvarı felan. Bnece ödül verilmeli konsolosluk sahip çıksın. Bir kaç tane "oduna" çarptı diye böyle şoförleri ziyan etmeyelim.
    Cevapla
  • hakan 8 yıl önce Şikayet Et
    Burayı biz sizde orayı temizleyin
    Cevapla
  • MUŞLU 8 yıl önce Şikayet Et
    konsolosluk bu kardeşimize sahip çıksın
    Cevapla
  • angaralı 8 yıl önce Şikayet Et
    kahrolun hainler.
    Cevapla
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    ya sabah sabah ilaç gibi geldi :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan CHP'ye iade-i ziyaret kararı - Gazete manşetleri
TFF'nin, imza sayısı toplanamadı iddiasına Kulüpler Birliği'nden belgelerle cevap!