Cameron'dan göstermelik ziyaret!

İngiltere Başbakanı David Cameron, sürpriz bir şekilde, bu sabah saatlerinde Lübnan'ın başkenti Beyrut'a geldi.

Cameron'dan göstermelik ziyaret!
Cameron'dan göstermelik ziyaret!
GİRİŞ 14.09.2015 12:30 GÜNCELLEME 14.09.2015 13:07
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Sabah erken saatlerde özel bir jetle Beyrut'a gelen Cameron, Suriyeli mültecilerin kaldığı bir kampı ziyaret etti. Mülteci krizinin tırmandığı şu günlerde, kendi vatandaşları tarafından sık sık protesto edilen Cameron'un ziyareti tartışmaya neden oldu.

 Cameron burada yaptığı açıklamada " Mültecilerin durumunu kendi gözlerimle görmek istedim. İngiltere mülteci kamplarına en fazla bağış yapan ikinci ülke" şeklinde konuştu. Bu günlerde tırmanan mülteci krizinde en çok kendi vatandaşları tarafından eleştirilen Cameron'un ziyareti dikkat çekti.

2020 yılına kadar 20 bin mülteci
 
Cameron, İngiltere'ye çok az sayıda mülteci alınması nedeniyle, ülkesindeki vatandaşların hedefinde. Cameron, geçtiğimiz hafta ülkesinde 2020 yılına kadar 20 bin Suriyeli mültecinin kabul edileceğini duyurmuş, bu açıklamasıyla tepki toplamıştı.
 
Sığınmacılara destek yürüyüşü
 
İngiltere'nin başkenti Londra'da, sığınmacılara destek yürüyüşü düzenlendi.
 
Kentin Hyde Park Corner mevkisinden Parlamento Meydanı'na uzanan 3 kilometrelik güzergahta yürüyen on binlerce kişi, sığınmacılarla dayanışmayı ifade eden pankart ve dövizler taşıdı.
 
Suriye Dayanışma Platformu, Sığınmacı Konseyi, Savaşı Durdur Platformu, Göçmen Hakları Ağı ve Avaaz gibi sivil toplum kuruluşlarının örgütlenmesinde rol aldığı yürüyüşe Uluslararası Af Örgütü de destek verdi.
 
"20 bin mi? Şaka mı yapıyorsun Cameron?"
 
"Cameron dışarı, sığınmacılar içeri" sloganı atan göstericiler, "20 bin mi? Şaka mı yapıyorsun?", "Muhafazakarlar dışarı, sığınmacılar içeri," "Sığınmacıların hayatı önemlidir," "İnsan, doğduğu yerden dolayı cezalandırılmamalı" gibi sloganların yer aldığı döviz ve pankartlar taşıdı.
 
Yürüyüş güzergahı üzerinde bulunan İngiltere Başbakanlık ofisinin önünde bir süre bekleyen göstericiler, buradan Parlamento binasına yürüdü.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • doğru diyorsun, 8 yıl önce Şikayet Et
    insan doğduğu yerden dolayı ırkından dolayı CEZALANDIRILMAMALI. Bizim kafatasçılar bunu iyi anlasın. Sonumuz Suriyeli kardeşler gibi olmasın....İNŞALLAH.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Eda Nur'un cemevindeki cenazesine CHP'den katılım olmadı! İBB kan parası mı teklif etti?
İngiltere'den Hamas sürprizi! Teklifi duyurdular: Umarım kabul ederler