PEGIDA'ya yakın markaj

Aşırı sağ eğilimleriyle ve İslam karşıtı söylemleriyle bilinen Almanya için Alternatif Partisi (AFD) ile PEGIDA'nın izlen talep edildi.

PEGIDA'ya yakın markaj
PEGIDA'ya yakın markaj
GİRİŞ 06.01.2016 10:46 GÜNCELLEME 06.01.2016 10:47

Almanya Sosyal Demokrat Parti (SPD) Federal Meclis Grubu, AfD ve PEGIDA'NIN Anayasayı Koruma Örgütü tarafından izlenmesini istedi. 

Spiegel Online'da yer alan habere göre, öneri SPD'nin perşembe günü düzenlenecek milletvekilleri çalıştayında gündeme gelecek. Habere göre, çalıştayda ele alınacak metinde, "Almanya için Alternatif Partisi (AfD) partisi ve Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Yurtsever Avrupalılar (PEGIDA) gibi oluşumların içinde barındırdığı tehlikeli aşırı sağcı eğilimler de gelecekte Anayasayı Koruma Örgütü tarafından incelenmeli" ibaresine yer verildi. 

Sekiz sayfa olduğu belirtilen metinde ayrıca sığınmacılara, kaldıkları binalara, mülteciler konusunda gönüllü çalışanlara ve onlara destek veren politikacılara yönelik aşırı sağcı saldırıların "Endişe verici boyuta" ulaştığı da belirtilerek, "Irkçı kışkırtıcılar endişe ve korkuları körükleyerek, insanlarda nefret duyguları oluşturmaya çalışıyor" denildi. 

İki gün sürecek çalıştayda SPD federal milletvekilleri ağırlıklı olarak kamu güvenliği konusunu ele alacak.

Kaynak: Ntv

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Milli Muharip Uçak KAAN bir kez daha başardı
Kavgayı ayıran polis memuruna kafa attı