Carl Bildt: 'Avrupa, Erdoğan'ın yanında ol'

Avrupa'nın 15 Temmuz darbe girişimi karşısındaki tepkisizliğine bir eleştiri de İsveç'in eski Dışişleri Bakanı Carl Bildt'ten geldi.

Carl Bildt: 'Avrupa, Erdoğan'ın yanında ol'
Carl Bildt: 'Avrupa, Erdoğan'ın yanında ol'
GİRİŞ 02.08.2016 22:00 GÜNCELLEME 03.08.2016 09:52
Bu Habere 116 Yorum Yapılmış

ABD merkezli "Politiko" dergisi için bir makale kaleme alan Bildt "Brüksel uyuyor mu yoksa sadece cahil mi", "Avrupa, Erdoğan'ın yanında ol" diye yazdı.
Avrupa'nın 15 Temmuz darbe girişimi karşısındaki tepkisizliğini İsveç'in eski Dışişleri Bakanı Carl Bildt kaleme aldığı bir makalede, "Brüksel uyuyor mu yoksa sadece cahil mi", "Avrupa, Erdoğan'ın yanında ol" ifadeleriyle eleştirdi

Bildt, "Başarılı bir darbe büyük ihtimalle Türkiye'de bir iç savaş başlatacaktı. 2 milyon Suriyeliye ek olarak, milyonlarca Türk, şiddet, kaos ve ölümden kaçarak Avrupa'ya yelken açacaktı" ifadelerini kullandı.

İsveçli eski bakan, "Darbe gecesi AB'nin yaşananları kınaması zaman aldı ve darbe teşebbüsü sonrasında da üst düzey AB yetkilileri Türkiye'yi ziyarete gitmedi, onun yerine Türk makamlarının attığı adımları sorgulamaya giriştiler" eleştirisinde bulundu.

Bildt, "Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin, darbeden sonra Erdoğan ile görüşen ilk lider olursa bu Avrupa için utanç kaynağı olacaktır" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 116
  • dinçer 7 yıl önce Şikayet Et
    sen rahat ol turküz biz turk kaçsaydık çanakkalede kaçardık 1 karış vatan toprağı uğruna ölen insanlarız biz bu topraklarda ölürüzde hiç bir müslümana hatta kendine bile dost olmayan insanların ülkesine sığınmayız bizim mezarımız atalarımız gibi bu toprakta olacak
    Cevapla
  • Hasan 7 yıl önce Şikayet Et
    YURTTA SULH KONSEYİYMİŞ;Bu Millete yıllarca DÜŞMANINI GÖSTERMEDEN bununla uyutarak kandırdınız ve ayrılık tohumları ektiniz.Bu Millet DÜŞMANINI BİLECEK ancak O durumda TEK YUMRUK OLUR.Hele de bir de LİDER buldu mu CİHANI TİTRETİR ALLAH'ın izniyle.
    Cevapla
  • Hasan 7 yıl önce Şikayet Et
    BATI UYUŞMUŞ durumda;TÜRK MİLLETİNİN GENETİĞİYLE Onlarca yıldır oynadılar ama sonuçta Ortaya çıkan Tabloya bakıyorlar;72 Millet yine bir olmuş ÖLÜME KOŞUYORLAR.Ey AVRUPA;ÇOBAN OSMANLAR bu Milletten eksik olmaz bilesin.
    Cevapla
  • Hasan 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkler Vatanını bırakıp Avrupaya kaçmaz.Avrupaya ancak aklınızı başınıza getirmek için geliriz.Batı Halkı çürümüş;Öyle Maddiyata gömülmüşler ki Bir mermi patlasa kaçacak delik ararlar.Milletimizin Tank karşısındaki duruşu onların aklını başlarından almış hala AYILAMADILAR.
    Cevapla
  • seba 7 yıl önce Şikayet Et
    kanla beslenen avrupa aklini basina almalidir..gercekten eger akillarsa Turkiye nin tarafini tutarlar..multeci konusuna gelince biz Turkler Allahin izniyle multeci olmayiz savasir cihat ederiz..bizi tanimiyorlar..osman gazi birgun Kur' ani tumuyle okumus ve uyudugunda ruyasinda gogsunden kocaman yesil dalli bir agacin gokyuzune yukseldigini gormus..Alimler bu ilelebet surecek ulkeye isarettir..demisler..gercekten Turkiye islamin son kalesi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İslam İşbirliği Teşkilatı'ndan tarihi İsrail kararları
Togg, SsangYong ve BMW X1'e fark attı