Türkiye'nin Mutfağı sunucusu Ramazan Bingöl kimdir ve nerelidir? Ramazan Bingöl biyografisi…

Hayatını Türk mutfak kültürünün unutulmamasına adayan ve şimdilerde Türkiye'nin Mutfağı ve Şefin Özel Konuğu programında sunuculuk yapan Ramazan Bingöl'ün hayatı merak konusu oldu. İnternet kullanıcıları Ramazan Bingöl'ün nereli olduğunu ve eğitim durumunu araştırıyor. İşte Ramazan Bingöl hayatı hakkında tüm bilinmeyenler...

Türkiye'nin Mutfağı sunucusu Ramazan Bingöl kimdir ve nerelidir? Ramazan Bingöl biyografisi…
Türkiye'nin Mutfağı sunucusu Ramazan Bingöl kimdir ve nerelidir? Ramazan Bingöl biyografisi…
GİRİŞ 11.06.2022 19:56 GÜNCELLEME 11.06.2022 19:57

Ramazan Bingöl, Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Şanlıurfalı'dır. Çocukluk döneminin bir kısmını Şanlıurfa'da bir kısmını ise İstanbul'da geçirdi. 

İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Eğitim hayatına bir dönem ara veren Ramazan Bingöl, şimdilerde den Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü'ne devam etmektedir. 

Ramazan Bingöl

Lise öğrenimin ardından aile şirketinde uzun yıllar boyunca çalıştı. Tecrübe edindiği restoran işletmeciliği kapsamında bir iş yapmaya karar verdi. Daha sonra 'Ramazan Bingöl' adını verdiği bir gıda firması ve restoran kurdu. Şimdilerde de burada işletmecilik yapmaya devam etmektedir. Diğer yandan da Türk mutfağı üzerine kapsamlı çalışmalar yürütmektedir. 

Bir dönem, MÜSİAD Yönetim Kurulu üyeliği, Kültür ve Turizm Bakanlığı Turizm Şurası Gastronomi Komisyonu Üyesi olarak çalıştı. Bir dönem ise, Tüm Aşçılar Federasyonu Başkan Yardımcılığı ve Bayrampaşa Kızılay Şubesi Başkanlığı yaptı. Bunun dışında birçok vakıf ve dernekte aktif olarak rol oynadı. 

Ramazan Bingöl biyografisi

TÜRES'İ KURDU

Ramazan Bingöl, 2004'te kendisi gibi, Türk mutfağını tanıtmaya yönelik bir gaye besleyen bir grup iş insanı ile birlikte Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği'nin (TÜRES) kurucu üyeleri arasında yer aldı. Şimdilerde de Bu derneğin başkanlığı görevini devam ettirmektedir. 

Diğer yandan ise, İTO Meclis Üyeliği ve Trabzon Dünya Ticaret Merkezi Yönetim Kurulu Üyeliği yapmaktadır. 

TÜRES Başkanı Ramazan Bingöl

TV PROGRAMI YAPMAYA BAŞLADI

Ramazan Bingöl, TRT Belgesel'de yayınlanan Şefin Özel Konuğu programı ile izleyici karşısına geçti. Bu programa hala devam etmektedir.

Program sayesinde adını duyuran Bingöl, televizyon programlarında da yorumcu ve konuk olarak yer aldı. 2022'nin Ramazan ayından bu yana ise TRT1 ekranında yepyeni bir projeye imza attı. 

Hafta içi her gün gündüz kuşağında TRT1 ekranında yayın hayatına devam eden Türkiye'nin Mutfağı programında sunuculuk ve moderatörlük yapmaktadır. 

Ramazan Bingöl'ün adı TRT ekranların yayınlanan Şefin Özel Konuğu adlı program ile geniş kitlelerce duyuldu. Ramazan Bingöl halen Şefin Özel Konuğu adlı programa devam etmektedir.

Şefin Özel Konuğu programı

RAMAZAN BİNGÖL KİTAPLARI

Ramazan Bingöl'ün bugüne dek yazdığı 3 kitap bulunmaktadır. İşte o kitaplar:

  • Restoran İşletmeciliği - Restoranlar ve Lokantalar Nasıl Yönetilir?

  • Restoran İşletmeciliğinde İşçi İşveren İlişkileri 

  • Ramazan Bingöl Mutfağından Tarifler

Türkiye'nin Mutfağı programı

RAMAZAN BİNGÖL EVLİ Mİ? 

Ramazan Bingöl, evlidir. Bu evliliğinden 4 çocuğu vardır. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL