Ümit Özlale kimdir? Hangi partiden? Ümit Özlale biyografisi...

Son günlerde gündemde olan isimler arasında yer alan Ümit Özlale'nin biyografisi oldukça merak edildi. İşte araştırma yapanlar için Ümit Özlale hakkında bilinmeyen tüm detaylar...

Ümit Özlale kimdir? Hangi partiden? Ümit Özlale biyografisi...
Ümit Özlale kimdir? Hangi partiden? Ümit Özlale biyografisi...
GİRİŞ 04.04.2023 09:27 GÜNCELLEME 04.04.2023 09:27

Ümit Özlale 28 Nisan 1972'de Almanya'nın Holzheim kentinde dünyaya geldi. Şimdilerde 50 yaşındadır. 

Çocukluk dönemini Almanya'da geçiren Ümit Özlale daha sonrasında Türkiye'ye yerleşti. İlk ve orta öğreniminin ardından İzmir Fen Lisesini tamamladı. Daha sonra Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisat Bölümünden mezun oldu.

Akademik yolda devam etme gayesinde olan Özlale, lisans eğitiminin ardından yüksek lisans yapmak üzere ABD'ye gitti. Boston College'da, önce yüksek lisans, daha sonrasında ise doktora yaptı. 

Özlale, 2001'de Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümünde öğretim üyesi olarak göreve başladı. Öğretim üyeliğine devam ettiği dönemde Doçentlik ve Profesörlük unvanlarını elde etti. 

2009 ile 2013 arasında TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi,daha sınrasında ise Özyeğin Üniversitesinde görev aldı. Burada Ekonomi Bölüm Başkanlığı yaptı. Sonraki dönemlerde ise Harvard Summer School'da Kalkınma Ekonomisi eğitimi verdi. 

Ümit Özlale, Merkez Bankası Ekonomik Araştırmalar ve Para Politikası Genel Müdürlüğünde danışmanlık yaptı. Diğer yandan ise, Maliye Bakanlığı ve Dünya Bankası ile projelerde görev aldı. 

Ayrıca, 2015'te akademisyenlerin kurduğu danışmanlık şirketi Sectoral and Economic Analysis Lab (SEAL)'in kurucu ortakları arasındadır. 

ÜMİT ÖZLALE HANGİ PARTİDEN?

Ümit Özlale İyi Parti'de görev almaktadır.

ÜMİT ÖZLALE DİYASİ HAYATI

Ümit Özlale, Eylül 2020'de İYİ Parti'ye katıldı. Parti bünyesinde Genel Başkan Yardımcılığı ve Genel İdare Kurulu üyeliği yamaktadır. İYİ Parti'de Kalkınma Politikaları Başkanlığı yapmaktadır. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL