Hıfzı Topuz kimdir? Kaç yaşında öldü? Hıfzı Topuz biyografisi...

Hıfzı Topuz ölüm haberinin ardından gündem oldu. Peki Hıfzı Topuz kimdir? Bir dönem TRT Radyolardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Hıfzı Topuz'un bilinmeyen hayatı...

Hıfzı Topuz kimdir? Kaç yaşında öldü? Hıfzı Topuz biyografisi...
Hıfzı Topuz kimdir? Kaç yaşında öldü? Hıfzı Topuz biyografisi...
GİRİŞ 10.10.2023 15:39 GÜNCELLEME 10.10.2023 15:39

Hıfzı Topuz 25 Ocak 1923'te İstanbul'da dünyaya geldi. Çocukluk dönemini İstanbul'da geçiren Hıfzı Topuz, ilk ve orta öğreniminin ardından Galatasaray Lisesinden mezun oldu. Daha sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini tamamladı. 

Üniversiteden sonra akademik yolda devam etmek isteyen Hıfzı Topuz, Strasbourg Üniversitesi'nde devletler hukuku ve gazetecilik alanında yüksek lisans yaptı. Daha sonra yine gazetecilik alanında doktora yaptı. 

1947'de Akşam Gazetesinde çalışmaya başladı. 1958'e dek istihbarat şefi ve Yazı İşleri Müdürü olarak görev yaptı. 1959 ile 1983 arasında UNESCO Genel Merkezi'nde özgür haber dolaşımı şefliği yaptı. 

Hıfzı Topuz

İstanbul Gazeteciler Sendikası'nın kurucuları arasında yer alan Topuz, uluslararası projelerde yer aldı. Birçok Afrika ülkesinde gazetecilik alanında eğitim seminerleri düzenlendi. 

1974-75 arasında TRT'de Radyolardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak çalışmalar yürüten Hıfzı Topuz 1986'da ise İletişim Araştırmaları Derneği'nin (İLAD) kuruculuğunu yaptı. 

Diğer yandan da  Anadolu, Galatasaray ve İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültelerinde basın, radyo ve televizyon tarihi, uluslararası iletişim ve siyasal iletişim alanında dersler verdi.

Hıfzı Topuz'un biyografisi

Yayınlandığı birçok kitabı bulunmaktadır. 

ÇALIŞTIĞI KANALLAR

  • Akşam

  • TRT

  • Vatan 

  • Milliyet

  • Cumhuriyet

HIFZI TOPUZ'UN ÖLÜMÜ

Hıfzı Topuz, 26 Eylül 2023'te İstanbul'da, 100 yaşında hayatını kaybetti. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL