AK Parti Kayseri Büyükşehir Başkan adayı Memduh Büyükkılıç kimdir, aslen nerelidir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK parti Aday Tanıtım Toplantısı’nda Kayseri Büyükşehir Belediyesinin adayını açıkladı. Kayseri’nin Belediye Başkan adayı Memduh Büyükkılıç oldu. Peki, Memduh Büyükkılıç kimdir, aslen nerelidir?

AK Parti Kayseri Büyükşehir Başkan adayı Memduh Büyükkılıç kimdir, aslen nerelidir?
AK Parti Kayseri Büyükşehir Başkan adayı Memduh Büyükkılıç kimdir, aslen nerelidir?
GİRİŞ 18.01.2024 17:14 GÜNCELLEME 19.01.2024 00:00

Dr. Memduh Büyükkılıç, 25 Ekim 1953 tarihinde Kayseri'nin Develi ilçesine bağlı Şıhlı köyünde dünyaya geldi. İlköğrenimine memleketinde başlayan Büyükkılıç, Kayseri İmam Hatip Okulu'nu tamamladıktan sonra Bornova Suphi Koyuncuoğlu Lisesi'nden mezun oldu.

Eğitim hayatına Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde devam eden Dr. Memduh Büyükkılıç, buradan mezun olduktan sonra nöroloji alanında uzmanlık derecesini elde etti. Meslek hayatına Niğde Devlet Hastanesi ve Kayseri SSK Hastanesi'nde uzman hekim olarak başlayan Büyükkılıç, aynı zamanda Kıbrıs Girne Asker Hastanesi'nde Tabip Teğmen olarak askerlik hizmetini tamamladı.

Sivil toplum örgütlerinde de aktif bir rol üstlenen Büyükkılıç, İzmir MTTB, Hekimler Birliği Vakfı, Milli Gençlik Vakfı gibi önemli kuruluşlarda yöneticilik ve başkanlık görevlerinde bulundu.

1993 yılında Refah Partisi İl Başkanı olarak siyasi kariyerine adım atan Büyükkılıç, 1995 yılındaki genel seçimlerde Kayseri Milletvekili olarak seçildi. Ardından 1999 yılında Refah Partisi'nden Melikgazi Belediye Başkanlığı'na seçilen Büyükkılıç, 2004, 2009 ve 2014 yıllarında AK Parti'den tekrar belediye başkanlığı görevine layık görüldü.

31 Mart 2019'da gerçekleşen yerel seçimlerde AK Parti'den Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen Dr. Memduh Büyükkılıç, evli ve üç çocuk babasıdır. Kendisi, uzun yıllara yayılan başarılı kariyeri ve şehrine olan katkılarıyla bilinen bir isim olarak tanınmaktadır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL