AK Parti Kırıkkale Büyükşehir Başkan adayı Mehmet Saygılı kimdir, aslen nerelidir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK parti Aday Tanıtım Toplantısı’nda Kırıkkale Büyükşehir Belediyesinin adayını açıkladı. Kırıkkale’nin Belediye Başkan adayı Mehmet Saygılı oldu. Peki, Mehmet Saygılı kimdir, aslen nerelidir?

AK Parti Kırıkkale Büyükşehir Başkan adayı Mehmet Saygılı kimdir, aslen nerelidir?
AK Parti Kırıkkale Büyükşehir Başkan adayı Mehmet Saygılı kimdir, aslen nerelidir?
GİRİŞ 18.01.2024 17:19 GÜNCELLEME 19.01.2024 00:02

Hacı Kaya ve Aysel Saygılı'nın beşinci çocuğu olarak 1969 yılında dünyaya gelen Mehmet Saygılı, ilkokulu Tınaz İlkokulu'nda, ortaokulu Atatürk İlkokulu'nda ve liseyi Kırıkkale Lisesi'nde tamamladı. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünden 1990 yılında mezun olan Saygılı, eğitimine İngiltere'de lisan eğitimi alarak devam etti. Askerlik görevini 1991-1992 yılları arasında yerine getiren Saygılı, 1993 yılından itibaren Kırıkkale merkezli aile şirketinde ticari faaliyetlerine aktif olarak katıldı.

Mehmet Saygılı, 2009 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi'nde il genel meclis üyesi olarak göreve başladı. 2011 yılında Kırıkkale İl Genel Meclisi Başkanı seçilen Saygılı, serbest muhasebeci mali müşavir ruhsatına sahiptir. Ayrıca, Kırıkkale İli Tanıtma ve Kalkındırma Vakfı'nın kurucu üyeliği, Kırıkkale Üniversitesi Vakfı Yönetim Kurulu üyeliği, Polis Hizmetlerini Güçlendirme Derneği Yönetim Kurulu üyeliği gibi sosyal, kültürel ve yardım amaçlı birçok dernekte üyeliği bulunmaktadır.

Mehmet Saygılı, 30 Mart 2014 ve 31 Mart 2019 seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden tekrar Kırıkkale Belediye Başkanı olarak seçildi. Evli ve üç çocuk babasıdır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL